SLIM PASTA FETTUCCINE

Rezancová kuracia polievka

Rezancová kuracia polievka

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Pasta Fettucine®
2 lyžičky rastlinného oleja
5 ks veľkých jarných cibuliek, nahrubo pozdĺžne nakrájaných
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku, nakrájané nahrubo
2 cm kúsok jemne nakrájaného zázvoru
1 červená chilli paprička nakrájaná na tenké prúžky
1 hlávka čínskej kapusty – biela a zelená časť oddelená a jemne nakrájaná
štipka soli
2 kuracie stehná bez kože a kostí, nakrájané na rezance
štipka mletého nového korenia
1 liter horúceho kuracieho vývaru
1 strek sójovej omáčky
1 stonka citrónovej trávy, jemne podrvená krajom noža
2 lyžičky nakrájeného čerstvého koriandra

Ako na to!

Rozohrejte olej na panvici. Pridajte jarnú cibuľku, cibuľu, cesnak, zázvor, chilli a smažte 2 – 3 minúty.
Pridajte bielu časť čínskej kapusty a soľ. Ďalej smažte cca 3 – 4 minúty.
Pridajte kuracie mäso nakrájané na rezance a nové korenie. Miešajte pokiaľ sa suroviny nespoja, cca 2 – 3 minúty.
Pridajte kurací vývar a sójovú omáčku. Priveďte do varu a varte 3 – 4 minúty.
Pripravte Slim Fettucine podľa návodu.
Pridajte zelenú časť čínskej kapusty, cestoviny, citrónovú trávu a dobre premiešajte.
Varte zmes ďalších 4 – 5 minút.
Tesne pred podávaním primiešajte nakrájaný koriander.

Wonton rezancová polievka

Wonton rezancová polievka

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Pasta Fettucine
450 g mletého bravčového mäsa
2 ks jarnej cibuľky, jemne nakrájané
1 ks jarnej cibuľky, nadrobno nakrájanej na ozdobu
4 šampiňóny, nakrájané
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička ryžového octa
1 lyžička kukuričného škrobu
¼ lyžičky cukru
1 a ½ lyžičky sezamového oleja
200 g wonton cesta, nechať pri izbovej teplote prikryté vlhkou utierkou
1 lyžica kukuričného škrobu + ¼ pohára studenej vody
1 a ½ litra kuracieho vývaru
1 červená chilli paprička, nakrájaná nadrobno na ozdobu
chilli – cesnaková omáčka (podľa chuti)

Ako na to!

Vo veľkej mise zmiešajte bravčové mäso, sójovú omáčku, ryžový ocot, kukuričný škrob, cukor a 1 lyžičku sezamového oleja. Dobre premiešajte.
Vložte čajovú lyžičku náplne do stredu wonton cesta a potrite kašičkou z kukuřičného škrobu po všetkých okrajoch.
Potrite jeden roh škrobom a cesto uzatvorte – vytvorte trojuholník stlačením okrajov.
Potrite škrobom jeden z okrajov trojuholníka a spojte rohy.
Položte na čistý suchý plech a prikryte plastovou fóliou, aby sa zabránilo vysušeniu.
Opakujte so zvyšným cestom.
Do veľkého hrnca vlejte dva poháre vývaru a priveďte do varu.
Pridajte wonton knedlíky a nechajte prebublávať.
Neskôr pridajte ďalší pohár vývaru a akonáhle začne všetko znovu vrieť, prilejte zostávajúci pohár vývaru.
Vyberte knedlíky a rozdeľte do misiek.
Pripravte Slim Fettuccine podľa návodu a vložte do vývaru, aby sa zohriali.
Pridajte šampiňóny a nechajte povariť do zmäknutia.
Naberačkou naberte vývar s rezancami a šampiňónmi a nalejte do misiek ku knedlíkom.
Dochuťte pár kvapkami sezamového oleja, ozdobte jarnou cibuľkou, chilli papričkou a podávajte s chilli cesnakovou omáčkou.

 

Alla Carbonara

Alla Carbonara

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Pasta Fettucine
2 lyžice olivového oleja
1 malá cibuľa, nakrájaná najemno
¾ pohára (75 g) nakrájanej slaniny
2 vajcia
3 lyžice smotany
½ pohára (45 g) čerstvo nastrúhaného syra Pecorino alebo parmezánu

Ako na to!

Pripravte Slim Pasta Fettucine podľa návodu na obale. Na panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a osmažte dozlata. Pridajte slaninu a usmažte do chrumkava. Odložte nabok. Zmiešajte vajcia a smotanu vo veľkej miske. Dochuťte soľou a korením a posypte syrom. Pridajte cestoviny do panvice so slaninou, zohrejte na vysokú teplotu a pridajte vaječnú zmes. Krátko premiešajte až kým nebude mať vaječná zmes ľahkú krémovú konzistenciu. Dochuťte čerstvo pomletým čiernym korením a ihneď podávajte.

Fettucine s hríbmi a tuniakom

Fettucine s hríbmi a tuniakom

Čo budete potrebovať:


1 balenie (200 g) Slim Pasta Fettucine
320 g tuniaka vo vlastnej šťave
20 g masla
90 g nakrájaných hríbov (mix niekoľko druhov)
120 ml smotany
2 lyžice paradajkového pyré
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
4 ks cherry paradajok rozkrojené na polovicu
1 ks nakrájaná cibuľa


Ako na to!


Rozpustite maslo na miernom ohni a primiešajte nakrájanú cibuľu. Osmažte ju, pokiaľ nie je hnedá.
Pridajte tuniaka bez šťavy a miešajte.
Pridajte hríby s paradajkovým pyré, soľ, korenie, smotanu, petržlenovú vňať a cherry paradajky. Varte, kým hríby nezmäknú.
Pripravte Slim Pasta Fettuccine podľa návodu na obale.
Pridajte tuniaka a hríbovú omáčku.
Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.

 

Krémové fettucine s kuracím mäsom a šampiňónmi

Krémové fettucine s kuracím mäsom a šampiňónmi

Čo budete potrebovať:


1 balenie (200 g) Slim Pasta Fettucine
½ lyžice slaného masla
1 lyžica hladkej múky
300 ml (1 pohár) plnotučného mlieka
2 lyžice olivového oleja
1 ks kuracích pŕs nakrájané na kocky
4 ks nakrájané šampiňóny
2 ks nakrájené šalotky
5 ks nakrajaných lístkov šalvie
25 g parmezánu
čerstvé oregano na ozdobu

Ako na to!


Pripravte Slim Pasta Fettucini podľa návodu na obale. Na panvici speníme maslo, primiešame múku, pridáme mlieko a opäť premiešame. Varíme do zhustnutia. Pridajte syr a miešajte pokiaľ sa všetko spolu nespojí. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Na panvici zohrejte olej, pridajte šalotku, kuracie mäso a šampiňóny. Smažte, kým nie je všetko hotové. Pridajte Fettucine, lístky šalvie, omáčku a dobre premiešajte. Ozdobte čerstvým oreganom a čerstvým korením.

Krémové fettucine so špenátom

Krémové fettucine so špenátom

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Pasta Fettucine
1 kg čerstvých špenátových listov
8 lyžíc smotany na šľahanie
6 polievkových lyžíc nastrúhaného čerstvého parmezánu
¼ lyžičky mletý muškátový oriešok
soľ a čertsvo pomleté čierne korenie
1 lyžica masla
1 polievková lyžica syru ricotta

Ako na to!


Dôkladne umyte špenát a vložte ho do veľkej panvice s vodou po okraj listov. Duste pod pokrievkou na miernom ohni 5 minút, pokiaľ listy nezvädnú. Sceďte a odkvapkané špenátové listy vložte do mixéra. Pridajte smotanu, maslo a parmezán. Primiešajte muškátový oriešok. Pripravte Slim Pasta Fettucine podľa návodu na obale. Nasucho ich osmažte na panvici a zalejte omáčkou. Dobre premiešajte. Ozdobte ricottou a parmezánom.

Fettucine s pestom, zemiakmi a zelenými fazuľkami

Fettucine s pestom, zemiakmi a zelenými fazuľkami

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Pasta Fettucine
200 g zelených fazuliek
4 malé nové zemiaky nakrájené na malé kocky
parmezán nakrájaný na plátky
čerstvé listy bazalky na ozdobu

Pesto

2 poháre (100 g) čerstvej bazalky
2 strúčiky nakrájeného cesnaku
½ lyžičky soli
½ pohára píniových orieškov, ľahko opečených (+ naviac na ozdobu)
1/3 pohára (50 g) čerstvého nastrúhaného parmezánu
1/3 pohára (50 g) čerstvého nastrúhaného syra pecorrino
½ pohára (120 ml) extra panenského olivového oleja

Zmiešajte bazalku, cesnak a soľ v kuchynskom robote a zmes mixujte 5 sekúnd. Pridajte píniové oriešky, obidva syry a polovicu oleja. Zmes mixujte 5 sekúnd. Pridajte zvyšok oleja a mixujte do hladkého pesta.

Ako na to!

Pripravte Slim Pasta Fettucine podľa návodu na obale. Uvarte zelené fazuľky vo vriacej slanej vode skoro do mäkka. Odložte nabok. Uvarte zemiaky a odložte nabok. Osušte uvarené cestoviny pomocou kuchynskej utierky a dajte do veľkej misky. Pridajte pesto, zelené fazuľky a zemiaky k cestovinám. Okoreňte, posypte parmezánom a ozdobte bazalkou a piniovými orieškami.

Prihlásenie

Tato stránka používá cookies. Vice info