SLIM PASTA ŠPAGETY

Italia Mamma Mia!

Špagety alla Bolognese

Suroviny:

200g Slim Pasta® Spaghetti
Kúsok zeleru, jemne nakrájaný
2 strúčiky cesnaku, roztlačený
225g paradajkového pretlaku
1 polievková lyžica olivového oleja
250g mletého hovädzieho mäsa
1 veľá cibuľa, jemne nakrájaná
1 mrkva, olúpaná a jemne nakrájaná alebo nastrúhaná
Sušené oregano podľa chuti
Nastrúhaný parmezán

Návod na prípravu:

Vo woku alebo veľkej hlbokej pánvici rozpáľte olej. Rozdrobte mleté hovädzie mäso na panvicu a opekajte na prudkom ohni po dobu 2 minút, kým mäso nezmení farbu do zlatista.
Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Premiešajte 1 minútu na strednom ohni, potom pridajte nakrájané rajčiny a pretlak. Dobre premiešajte, pridajte oregano a prípadne ďalšie korenie. Nechajte mierne variť na stredne silnom ohni za občasného miešania 15 minút, prípadne pokiaľ zmes nezhustne.

Spaghetti Bolognese

All'amatricana

All'amatricana

Čo budete potrebovať:


200 g Slim Pasta® Spaghetti
2 lyžice olivového oleja
1 malá najemno nakrájaná cibuľa
125 g pancetty nakrájanej na malé tenké pásiky
1 malú červenú sušenú chilli papričku
500 g konzervovaných pokrájaných paradajok
1 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate


Ako na to!


Pripravte Slim Pasta Spaghetti podľa návodu na obale.
Poduste pancettu vo veľkej panvici na miernom ohni, pokiaľ zľahka nezhnedne. Pridajte cibuľu a osmažte domäkka.
Primiešajte paradajky a chilli, duste na miernom ohni, kým omáčka zhustne.
Pridajte cestoviny do omáčky a všetko dobře premiešajte.

Citrónové špagety s morskými plodmi

Citrónové špagety s morskými plodmi

Čo budete potrebovať:


200 g Slim Pasta Špagety®
3 lyžice olivového oleja
300 g očistenej chobotničky nakrájanej na malé kúsky
2 ks najemno nakrájanú jarnú cibuľku
2 citróny na citrónovou šťavu a kôru
4 lyžice suchého bieleho vína
300 g filet z tresky, bez kože a bez kostičiek
300 g varené mušle
3 ks vajcia
1 PL čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
25 g parmezánu

Ako na to!


Pripravte Slim cestoviny podľa návodu na obale. Soté z jarnej cibuľky jemne premiešajte s olivovým olejom asi 5 minút. Pridajte malé chobotničky a miešajte 2 až 3 minúty, potom prilejte víno a nechajte vypariť alkohol. Varte 15 minút pod pokrievkou, kým sa uvarí chobotnička. Nakoniec dochuťte korením. Akonáhle chobotnička zmäkne, pridajte tresku a za mierneho varu miešajte. Počas miešania dochutíte petržlenovou vňaťou. Medzitým v miske rozmiešame vajcia s parmezánom. Suché cestoviny osmažíme na panvici, prídáme vajcia a premiešame, kým sa vajcia neprevaria. Potom pridáme chobotnice, mušle a rybaciu zmes. Citrónovú šťavu a kôru dôkladne premiešame 1 až 2 minúty pred podávaním. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou a korením.

Špagety s krevetami a chilli papričkou

Špagety s krevetami a chilli papričkou


Čo budete potrebovať:


1 balenie (200 g) Slim Pasta Spaghetti
250g čerstvých paradajok olúpaných a nakrájaných
2 strúčiky nakrájaného cesnaku
4 lyžice olivového oleja
1 lyžička paradajkového pretlaku
250 g olúpaných kreviet
150 ml suchého bieleho vína
1 malú červenú sušenú chilli papričku
3 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
4 ks sušených paradajok
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie


Ako na to!


Ponorte paradajky do vriacej vody na jednu minútu, potom ich olúpte a nakrájajte na veľké kusy. Na dno hrnca dajte cesnak a olej, potom pridajte paradajky a paradajkový pretlak. Miešajte niekoľko minút. Vložte krevety a pomaly prilievajte biele víno. Počkajte kým sa alkohol odparí, kým znížite teplotu. Pridajte nakrájanú chilli papričku a pomaly duste, pokiaľ krevety nebudú mať ružovú farbu. Primiešajte sušené paradajky. Pripravte Slim Pasta Spaghetti podľa návodu na obale. Cestoviny pridajte do omáčky a všetko premiešajte. Jedlo ozdobte petržlenovou vňaťou.

Špagety alla Bolognese

Špagety alla Bolognese


Čo budete potrebovať:


200 g Slim Pasta® Spaghetti
1 lyžica olivového oleja
250 g chudého mletého hovädzieho mäsa
1 veľká cibuľa najemno nakrájaná
1 olúpaná a najemno nakrájaná mrkva
1 najemno nakrájaný stonkový zeler
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
200 g nakrájaných paradajok
1 štipka sušeného oregana
strúhaný parmezán podľa chuti


Ako na to!


Vo wok panvici rozpáľte olivový olej. Mäso rozdrobte na dno panvice a za stálého miešania opekajte pri vysokej teplote 2 minúty, kým mäso zhnedne. Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Miešajte na miernom ohni 1 minútu, potom pridajte pokrájané paradajky. Dobre premiešajte, prisypte oregano a korenie. Varte na miernom ohni tak, aby omáčka ľahko prebublávala. Občas premiešajte. Varíme zhruba 15 minút, do zhustnutia. Kým sa nám varí omáčka, pripravte Slim Pasta podľa návodu na obale. Na horúce Slim Pasta Spaghetti nalejte omáčku a ihneď podávajte. Nezabudnite posypať postrúhaným parmezánom.

Špagety Alla Crab

Špagety Alla Crab

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Pasta Spaghetti
85 g plátkov pancetty nakrájanej najemno
2 lyžice masla
2 lyžice smotany
1 veľké vajce
40 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
20 g čerstvého nastrúhaného syra pecorrino
100 g čerstvého krabieho mäsa

Ako na to!


Pripravte Slim Pastu podľa návodu na obale. Vo veľkej panvici osmažte pancettu na miernom plameni 4 – 5 minút. Pridajte maslo a smotanu a varte ďalšie 3 minúty za občasného miešania. Dajte dole z ohňa. Do panvice pridajte cestoviny a dôkladne premiešajte so zmesou. Vráťte panvicu na mierny oheň na 3 až 4 minúty. Pridajte vajce na cestoviny a rýchlo premiešajte. Primiešajte syry pokiaľ vajce nie je hotové a syr sa nerozpustí. Odložte z plameňa, pridajte krabie mäso a dochuťte soľou a korením.

Šalát s tuniakom a tymiánom

Šalát s tuniakom a tymiánom

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200g) Slim Pasta Spaghetti
125 g steak z tuniaka nakrájaný na malé kúsky
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice extra panenského olivového oleja
1 strúčik cesnaku nakrájaný najemno
10 čiernych olív, vykôstkovaných a najemno nakrájaných
1 polievková lyžica čerstvého tymiánu nakrájaného najemno
1 čerstvá chilli paprička nakrájaná najemno
1 malá cuketa nakrájaná na malé kocky
¼ pohára (60ml) suchého bieleho vína

Ako na to!

Pripravte Slim Pastu podľa návodu na obale. Tuniaka premiešajte s múkou a oklepte prebytok múky. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte cesnak, olivy, papričku a pol lyžice tymiánu. Smažte pokiaľ cesnak bude dozlatova, pridajte tuniaka a cuketu. Smažte kým nie je tuniak hotový (cca 6 minút). Osoľte a okoreňte. Pridajte biele víno a nechajte odpariť alkohol. Špagety nasucho osmažte vo veľkej panvici, pridajte zmes s tuniakom a dobre premiešajte. Dozdobte tymiánom.

 

Prihlásenie

Tato stránka používá cookies. Vice info