SLIM RICE

HORKÝŽE RYŽA

THAI RED CURRY

Čo budete potrebovať:

200g Slim Rice®
600-800 gramov na kocky nakrájaného kuracieho mäsa
3 paradajky
1 lyžička rasce
1 lyžička chilli vločiek
1/2 lyžičky korenia
1/4 lyžičky škorice
4 šalotky
1 strúčik cesnaku
1 stonku citrónovej trávy
1 brokolica
1/2 šálky lístkov koriandra
1/2 šálky lístkov bazalky
2 čerstvé červené papriky
2 plechovky kokosového mlieka
6 lyžíc olivového oleja

Ako na to!


Jemne nasekajte šalotku a osmažte ju v oleji domäkka.
Cesnak pokrájajte najemno a pridajte k šalotke spoločne s rascou, chilli, korením, škoricou a kuracím mäsom. Všetko opražte.
Nakrájajte brokolicu na ružičky a pridajte ku kuraciemu mäsu.
Použite kuchynský robot alebo ručný mixér a zvyšok ingrediencií rozmixujte. Hotovou omáčkou prelejte pokrm pripravený v panvici.
Všetko dohromady varte ešte približne dvadsať minút. Hneď podávajte.

Thai Red Curry

 

 

 

Žiarivo zelené smoothie

Žiarivo zelené smoothie

Čo budete potrebovať:

200 g Slim Rice®
250 ml vody
1 nakrájaný rímsky šalát
½ kg špenátu
3 ks stonkový zeler
1 nakrájané jablko
1 nakrájanú hrušku
1 banán
šťava z ½ citróna

Ako na to!

Vložte všetky suroviny do mixéra a rozmixujte na jemné smoothie. Ihneď podávajte.

 

Nezbedné smoothie

Nezbedné smoothie

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200g) Slim Rice®
100 g čokolády
500 ml plnotučného mlieka
15 ks veľkých jahôd
niekoľko lístkov mäty

Ako na to!

Pripravte Slim Pastu® podľa návodu na obale.
Rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku s polovicou mlieka.
Keď je čokoláda roztopená, pridáme druhú polovicu mlieka (vopred zohriateho).
Do mixéru pridajte pripravené čokoládové mlieko, Slim Pastu, jahody a mätu.
Podávajte teplé. Dobrú chuť!

Avokádovo-ananásové smoothie

Avokádovo-ananásové smoothie

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200g) Slim Rice®
1 zrelé avokádo, bez kôstky a ošúpané
1 a ½ pohára (200g) ananásu nakrájaného na kúsky
1 a ½ pohára (350 ml) pomarančového džúsu
1 banán
1 lyžička medu
2 lyžičky limetkovej štavy
2 kvapky vanilkového extraktu
1 pohár ľadu

Ako na to!

Pripravte Slim Pastu® podľa návodu na obale.
Rozmixujte všetky suroviny spolu na jemné smoothie.
Pridajte ľad, znova rozmixujte a ihneď podávajte.

Oživujúce smoothie

Oživujúce smoothie

Čo budete potrebovať:

½ balenia (100g) Slim Rice®
330 ml jemnej kokosovej vody
1 zväzok anglického či baby špenátu
1 hrsť mäty
1 hrsť petržlenovej vňate
1 lyžičku citrónovej šťavy
1 krátku uhorku, pozdĺžne prekrojenú
Niekoľko listov hlávkového šalátu
4 ks stonkového zeleru
1 ružičku brokolice
2 cm kúsok čerstvého ošúpaného zázvoru
6 kociek ľadu

Ako na to!

Pripravte Slim Pastu® podľa návodu na obale.
Rozmixujte všetky suroviny spolu na jemné smoothie.
Nalejte do pohára, pridajte kocky ľadu a ihneď podávajte.

Bojovné smoothie

Bojovné smoothie

Čo budete potrebovať:


1 balenie (200g) Slim Rice®
3 listy kelu
½ hlávky rímskeho šalátu
1 banán
330 ml jemnej kokosovej vody
1 hrsť čučoriedok
2 lyžičky Chia semiačok
30 g konopných semiačok
1 lyžica prášku maca
1 lyžica spiruliny

Ako na to!

Pripravte Slim Pastu® podľa návodu na obale.
Rozmixujte všetky suroviny spolu na jemné smoothie a ihneď podávajte.

 

Polievka „Milagutannir"

Polievka „Milagutannir"

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Rice®
1 malá nakrájaná cibuľa
2 ks nakrájaný stonkový zeler
1 ks nakrájaná mrkva
50 g masla
1 a ½ lyžice hladkej múky
1 a ½ lyžičky kari
1 liter kuracieho vývaru
½ jablka – ošúpané, zbavené jadierok a nakrájané
1 ks vykostené kuracie prsia bez kože nakrájané na filé
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
štipka sušeného tymiánu
100 ml smotany na šľahanie

Ako na to!

Pripravte Slim Pastu® podľa návodu na obale.
Na masle vo veľkom polievkovom hrnci osmažte cibuľu, stonkový zeler a mrkvu. Pridajte múku a kari. Varte ďalších 5 minút.
Prilejte kurací vývar, dobře premiešajte a priveďte do varu. Duste asi pol hodiny.
Pridajte jablko, Slim Rice, kuracie mäso, soľ, korenie a tymián. Varte 15 až 20 minút.
Vmiešajte smotanu, ozdobte čerstvým tymiánom a podávajte.

 

Polievka Tom Yum Goong

Polievka Tom Yum Goong

Čo budete potrebovať:


1 balenie Slim Rice
2 lyžice thajskej červenej kari pasty
400 ml (1 plechovka) kokosového mlieka
200 g (1 plechovka) kukurice
16 ks cherry paradajok
1 červená chilli paprička nakrájaná na tenké plátky
250 g surových vylúpaných kreviet
500 ml vriaceho kuracieho vývaru
4 lyžice nahrubo nakrájaného čerstvého koriandra

Ako na to!

Na miernom ohni zohrejte červenú kari pastu v hrnci, pokiaľ nezačne syčať vo vlastnom oleji.
Primiešajte kokosové mlieko a priveďte do mierneho varu.
Pripravte Slim Rice podľa návodu na balení.
Pridajte kukuricu a duste 3 – 4 minúty.
Pridajte ryžu, cherry paradajky, chilli papričku a krevety. Duste cca 3 – 4 minúty.
Pridajte kurací vývar a ozdobte koriandrom.
Naberačkou rozdeľte do 4 misiek a podávajte horúce.

 

Polievka so šošovicou a pancettou

Polievka so šošovicou a pancettou

Čo budete potrebovať:


1 balenie Slim Rice
2 lyžice extra panenského olivového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na jemno
150 g pancetty, nakrájaná na malé kocky
1 mrkva , nakrájaná na malé kocky
1 lyžička mletej rasce
½ lyžičky mletej kurkumy
2 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
1 chilli paprička, nakrájaná najemno
1 a ½ litra kuracieho vývaru
250 g červenej šošovice
1 polievková lyžica nahrubo nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu

Ako na to!

Na miernom ohni rozohrejte v hrnci olej a pridajte cibuľu, polovicu pancetty a mrkvu.
Varte kým zelenina nezmäkne, cca 7 – 10 minút.
Pridajte rascu, kurkumu, cesnak a chilli a varte 2 – 3 minúty.
Prilejte kurací vývar a pridajte šošovicu. Priveďte do varu, zakryte a duste na miernom ohni kým šošovica nebude mäkká, cca 20 – 25 minút. Občas premiešajte.
Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale.
Pridajte ryžu do polievky a dôkladne premiešajte.
Krátko pred tým, než bude polievka hotová, osmažte zostávajúcu pancettu na malej panvici dozlata.
Polievku rozdelíme do misiek, posypeme osmaženou pancettou a petržlenovou vňaťou. Podávajte horúce.

Gruzínska polievka „Charčo"

Gruzínska polievka „Charčo"

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Rice
750 g jahňacích krátkych rebierok, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
65 g nakrájaných vlašských orechov
½ lyžičky červenej papriky
½ lyžičky čerstvých a nakrájaných lístkov koriandra
50 g sušených čerešní
¼ lyžičky tymiánu
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate na ozdobu
3 lyžice slnečnicového oleja
1 liter vody
1 ks stonkový zeler
1 nakrájaná mrkva
½ lyžičky čierneho korenia
2 nakrájané stredne veľké cibule
3 bobkové listy
4 lyžice kečupu
¼ lyžice pikantnej omáčky
1 lyžička cukru
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
¼ lyžičky šalvie
2 lyžičky soli
3 pretlačené strúčiky cesnaku
80 ml suchého červeného vína

Ako na to!

Opečte jahňacie kúsky na slnečnicovom oleji s cesnakom dozlata. Odložte nabok.
Priveďte do varu vodu vo väčšom hrnci.
Pridajte jahňacie kúsky, 1 lyžičku soli a stiahnite plameň. Varte na stiahnutom plameni 30 minút.
Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale.
Pridajte ryžu a všetky ostatné suroviny. Varte 15 minút na miernom ohni.
Stiahnite teplotu a varte ďalších 30 minút.
Podávame ozdobené nakrájanými bylinkami.

Boršč

Boršč

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Rice
500 g červenej repy, ošúpanej a nakrájanej na kocky
1 mrkva, ošúpaná a nakrájaná
1 paštrnák, ošúpaný a nakrájaný na kúsky
1 nakrájaný pór, len biela časť
90 ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
½ lyžičky nového korenia
½ lyžičky muškátového orieška
3 bobkové listy
1 a ½ litra hovädzieho vývaru
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
250 ml kyslej smotany
4 lyžice nakrájaného čerstvého kôpru
ražný chlieb

Ako na to!

Vložte do hovädziejo vývaru červenú repu, paštrnák, pór, cibuľu, citrónovú šťavu, nové korenie, muškátový oriešok a bobkový list. Priveďte do varu a stiahnite teplotu. Nechajte variť 2 hodiny.
Medzitým pripravte Slim Rice podľa návodu na obale.
Polievku dajte dole z plameňa, pridajte ryžu a rozmixujte na pyré ručným mixérom.
Dochuťte soľou a korením.
Vráťte polievku na jemný plameň a zohrievajte 2 – 3 minúty.
Rozdeľte do misiek, ozdobte kyslou smotanou a kôprom. Podávajte s ražným chlebom.

Gaspačo /Gazpacho

Gaspačo /Gazpacho


Čo budete potrebovať:

200 g Slim Rice
6 väčších krajcov chleba s odstránenou kôrkou
1 a ½ kg čerstvých červených paradajok
2 ks ošúpanej a rozpolenej uhorky
1 červenú papriku, ktorú prepolíme o vyberieme jadierka
1 nákrájanú červenú cibuľu
1 strúčik cesnaku
120 ml extra panenský olivový olej
1 lyžica octa
1 lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
¼ lyžičky mletej rasce
soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
2 ks stonkový zeler s listami
120 ml nalúpaných voľne podrvených mandlí


Ako na to!

Nakrájajte 3 krajce chleba na malé kocočky a odložte nabok. Namočte zostávajúce 3 krajce chleba v miske s vodou na 10 min. Vytlačíme prebytočnú vodu a odložíme nabok.
Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale.
Paradajky nakrájajte na štvrtiny, povarte v horúcej vode na 10 sekúnd. Potom nechajte niekoľko minút vychladnúť, aby sa dali ošúpať.
Rozkrájajte uhorku, papriku a cibuľu a pridajte k paradajkám.

Nasiaknutý chlieb spolu s cesnakom spolu pomixujte v kuchynskom robote. Potom pridajte paradajky so zeleninou a poriadne rozmixujte. Postupne pridávajte až 90 ml oleja, citrón a rascu. Do tejto premixovanej zmesi pridajte Slim Rice a dochuťte soľou a korením.
Nechajte odstáť najmenej 2 – 3 minúty pred podávaním. Najemno nakrájajte zeler a zvyšné uhorky s paprikou a cibuľou. Pridajte do rozohriatej panvice a osmažte na strednom ohni. Potom si dozlatista osmažte mandle a dajte nabok. Na miernom ohni dozlatista osmažte na kocky nakrájaný chlieb.
Chladené gaspačo podávajte s nakrájanou zeleninou, teplými hriankami a mandľami.

 

Mexická smažená ryža

Mexická smažená ryža

Čo budete potrebovať:

1 balenie Slim Rice
2 lyžice slnečnicového oleja
½ zelenej papriky, nakrájanej
½ malej cibule, nakrájanej
1 pohár varenej čiernej fazule
2 paradajky, nakrájané
½ pohára kukurice
1 lyžica korenia taco ( rasca, chilli prášok, cesnakový prášok a kajenské korenie)
pálivá omáčka (podľa chuti)
1 avokádo, olúpané a nakrájané
10 vykôstkovaných nakrájaných olív
2 papričky jalapeňos, nakrájané (podľa chuti)

Ako na to?

Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Na panvici zohrejte olej a pridajte zelenú papriku s cibuľou. Potom pridajte ostatné prísady a smažte 3 až 5 minút. Naložte lyžicou do misiek a posypte postrúhaným syrom, avokádom a jalapeňos.

Kuracie kari

Kuracie kari

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Rice
4 kuracie stehná bez kože
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
½ lyžičky mletej kurkumy
2 stredné paradajky nakrájané
½ lyžičky garam masala
2 lyžice oleja
štipka cukru
½ lyžičky mletého chilli
lístky koriandru na ozdobu

Ako na to!

Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Rozmixujte zázvor a cesnak v kuchynskom robote. Zohrejte olej na nepriľnavej panvici, pridajte štipku cukru a nechajte skaramelizovať. Pridajte cibuľu a osmahnite na veľkom plameni dozlatista. Pridajte kurkumu a mleté chilli. Smažte 2 minúty, potom pridajte paradajky. Varte 5 minút, potom stiahnite plameň a duste. Pridajte kura, zvýšte teplotu a miešajte, pokiaľ sa kura neprepojí s ingredienciami. Pridajte vodu, aby bolo kura ponorené. Znížte teplotu a občas miešajte, pokiaľ nebude mäso hotové. Pridajte garam masala a soľ podľa chuti. Zohrejte ryžu a podávajte s kuracím kari. Posypte lístkami koriandra.

Smažená ryža so zeleninou / kuracím mäsom

Smažená ryža so zeleninou / kuracím mäsom

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Rice
3 lyžice sezamového oleja
2 vajcia, ľahko prešľahané
3 lyžice sójovej omáčky
1 kocka kurací alebo zeleninový bujón
1 lyžička kari
½ lyžičky mletého zázvoru
2 lyžice sezamového oleja
štipka cukru
4 jarné cibuľky, nakrájané najemno
½ zelenej papriky nakrájanej na tenké plátky
½ červenej papriky nakrájanej na tenké plátky
1 ks kuracie prsia (alebo tofu) nakrájané na pásiky
75 g fazuľových klíčkov

Ako na to!

Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Zohrejte vo woku 1 polievkovú lyžicu oleja. Osmahnite kura dozlatista, vyberte a odložte nabok. Zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja na panvici a pridajte vyšľahané vajcia. Osmažte ako omeletu. Vyberte z panvice, zrolujte a nakrájajte na pásiky. V miske zmiešajte sójovú omáčku, rozdrobený bujón, kari, mletý zázvor, sezamový olej a cukor. Odložte nabok. Zohrejte zvyšok oleja vo woku pri vysokej teplote. Smažte cibuľu a papriky 1 minútu. Pridajte ryžu, vajcia, fazuľové klíčky a sójovú zmes. Všetko dobre premiešajte a dozdobte koriandrom.

 

Thajské rybie kari s ryžou

Thajské rybie kari s ryžou

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Rice
2 lyžice slnečnicového oleja
1 šalotka, nakrájaná
1 strúčik cesnaku, roztlačený
1 malá chilli paprička, nakrájaná
1 lyžica thajskej červenej kari pasty
½ limetky
½ lyžice cukru
1 lyžica rybej omáčky
100 ml rybací vývar
200 ml kokosového mlieka
250 g bielej ryby nakrájanej na kocky
50 g kreviet olúpaných
4 lístky thajskej bazalky
4 lístky čerstvého koriandra

Ako na to!

Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Zohrejte olej na panvici a osmahnite šalotku a cesnak domäkka. Pridajte chilli, kari pastu, šťavu z limetky a cukor. Varte 2 minúty a potom primiešajte rybiu omáčku, vývar a kokosové mlieko. Priveďte do varu, pridajte ryby a krevety a varte, dokiaľ nebude mäso prepečené. Podávajte s ryžou, dozdobte thajskou bazalkou a koriandrom.

 

Plnená paprika s feta syrom

Plnená paprika s feta syrom

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Rice
4 stredne veľké papriky, odkrojené vrchy a zbavené jadierok
1 lyžica olivového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
2 nakrájané šampiňóny
½ strednej cibule
1 lyžička talianskeho korenia
1 lyžica kapár
8 olív, vykôstkovaných a nakrájaných
100 g syru feta nastrúhaného
4 stonky čerstvej petržlenovej vňate
6 veľkých nakrájaných paradajok
parmezán alebo syr romano

Ako na to!

Zohrejte rúru na 190 °C. Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Zľahka potrite papriky olejom, ochuťte soľou a pečte 10 minút. Odložte nabok. Na oleji osmažte cesnak, cibuľu, šampiňóny a talianske korenie. Pridajte paradajky a varte domäkka. Pridajte soľ a cukor podľa chuti. Vo veľkej mise zmiešajte ryžu, kapary, olivy, syr feta, nakrájanú petržlenovú vňať a polovicu paradajkovej omáčky. Naplňte papriky so zmesou, dajte do pekáča, zalejte zvyšnou omáčkou a pečte, dokiaľ papriky nebudú zľahka hnedé. Podávame s nastúhaným parmezánom alebo syrom romano.

 

Steak, zeleninový kebab, ryža a kari omáčka

Steak, zeleninový kebab, ryža a kari omáčka

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200 g) Slim Rice
260 g steak
25 g masla
6 šampiňónov prekrojených napoly
¼ cibule, nakrájanej
½ lyžice kari korenia
1 lyžička sušeného koriandra
2 lyžice plnotučného mlieka
¼ jablka, nakrájaného
¼ pohára hovädzieho vývaru
1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná
1 červená paprika, nakrájaná na kocky
½ zelenej papriky, nakrájaná na kocky
2 lyžice olivového oleja
šťava z 1 citrónu
3 strúčiky cesnaku, pretlačené
15 g čerstvého tymiánu, nakrájaný
15 g čerstvého rozmarínu, nakrájaného

Ako na to!

Grilovaný steak


Na masle osmažte 2 strúčiky cesnaku a cibuľu dozlatista. Primiešajte koriander a kari. Pridajte mlieko a jablko. Varte 10 minút a často miešajte. Pridajte vývar a duste 15 minút. Medzitým si pripravte na panvici steak podľa obľúbeného prepečenia, potrite omáčkou a podávajte.


Zeleninový kebab


Rozpáľte gril na miernu teplotu. Šampiňóny, cibuľu a papriky napichajte na špajdlu. V malej miske zmiešajte olivový olej, 1 pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, tymián, rozmarín, soľ a korenie. Potrite špízy zmesou. Kebab položte na gril, často potierajte zmesou z oleja. Grilujte, dokiaľ hríby nebudú dôkladne tepelne upravené.

Dokončenie jedla


Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Vysušte ryžu smažením na suchej panvici, pridajte zvyšnú omáčku a zohrievajte. Podávajte so steakom a zeleninovým kebabom.

Bravčová panenka s ryžou

Bravčová panenka s ryžou

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200g) Slim Rice
250 g bravčovej panenky na plátky
1 ks stonkový zeler nakrájaný
1 zelená paprika nakrájaná na pásiky
4 jarné cibuľky nakrájané
4 ks nakrájané šampiňóny
1 malá plechovka vodných gaštanov zliatych
2 lyžičky mletého zázvoru
170 g hrášku
½ lyžice kukuričného škrobu
3 lyžice sójovej omáčky
1 polievková lyžica suchého sherry
2 lyžice slnečnicového oleja

Ako na to!

Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. Vo veľkej panvici opekajte na oleji bravčové mäso doružova. Pridajte zeler, zelené korenie, cibuľu, šampiňóny, vodné gaštany a zázvor. Opekajte do chrumkava. Primiešajte ryžu a hrášok. Nechajte šťavu, aby pokryla dno panvice. Zmiešajte kukuričný škrob, sójovú omáčku a sherry v malej miske. Pridajte ku šťave na panvici, varte asi 1 minútu alebo pokiaľ omáčka nezhustne. Prehoďte zeleninu s mäsom, aby sa obalili v omáčke. Podávajte horúce a ozdobte pažitkou.

 

Hríbikové risotto

Hríbikové risotto

Čo budete potrebovať:

1 balenie (200g) Slim Rice
3 lyžičky nastrúhaného parmezánu
1 čajová lyžička hladkej múky
2 lyžice plnotučnej smotany
500 ml kurací alebo zeleninový vývar (bujón)
3 lístky čerstvej bazalky nakrájané
1 šalotka nakrájaná
150 g Portobello hríbov, nakrájaných
100 g šampiňónov, nakrájaných
125 ml suchého bieleho vína
150 g krúpy
1 malá cibuľa, nakrájaná
2 lyžice olivového oleja

Ako na to!

Pripravte Slim Rice podľa návodu na obale. V hrnci priveďte vývar do varu. Zakryte a vypnite oheň. V hlbokej panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja . Pridajte cibuľu a osmahnite domäkka. Stiahnite teplotu, pridajte krúpy a ryžu a miešajte. Pridajte víno a varte za stálého miešania, dokiaľ sa víno neodparí. Pridajte múku a smotanu a premiešajte. Postupne prilievajte vývar a stále miešajte. To by malo trvať asi 30 minút. Na zvyšnom oleji v panvici osmažte hríby a šalotku dozlatista (cca 5 minút). Primiešajte hríbovú zmes a bazalku ku krúpam. Dochutíme soľou a korením. Servírujeme posypané s parmezánom.

 

Prihlásenie

Tato stránka používá cookies. Vice info