Bezlepková paradajková omáčka s hovädzím mäsom a penne

Prvé zmienky o paradajkových omáčkach pochádzajú z Talianska z 18. storočia. Tá „naša“ paradajková omáčka je typická svojou sladkastou chuťou a pripraviť sa dá mnohými spôsobmi. Napriek tomu,  že ju sprevádza povesť tučnejšieho pokrmu, my sme si pre vás pripravili odľahčenú verziu, vďaka ktorej nemusíte svoju obľúbenú pochúťku z jedálnička vyradiť. Stačí klasickú prílohu v podobe cestovín alebo žemľovej knedle nahradiť nízkokalorickými konjakovými penne Slim Pasta v náleve

_DSC2838 (1)

Ingrediencie na 1–2 porcie:

  • 1x balenie Slim Pasta penne v náleve
  • 200 g hovädzie pliecko
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1,5 polievkovej lyžice ryžovej múky
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 1 ks mrkvy
  • 1 ks cibule
  • ½ zeleru
  • ½ strúčika cesnaku
  • 4 ks klinčekov
  • 1 lyžica octu
  • petržlenová vňať
  • celé korenie, bobkový list
  • soľ na dochutenie

Postup:

Mäso spolu s očistenou zeleninou zalejte približne 1,5 litrom vody a povarte domäkka. Medzitým na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešajte pretlak, minútku restujte a zasypte ryžovou múkou. Za stáleho miešania povarte ďalšiu pol hodinku. Následne vmiešajte vývar z mäsa, omáčku trošku osoľte a pridajte cukor, ocot a klinčeky. Omáčku potom 20 až 30 minút povarte. Prepasírujte omáčku cez sitko alebo vylovte všetko korenie, rozmixujte a dochuťte cukrom, soľou alebo korením. Vyberte penne z obalu, niekoľkokrát prepláchnite pod tečúcou vodou, ohrejte na panvici alebo v mikrovlnke. Mäso nakrájajte na plátky a môžete servírovať.