Čo je to konjak?

Konjak, celým menom Amorphophallus konjac, je úžitková rastlina a tradičná ázijská potravina. Používa sa predovšetkým v Japonsku, kde je známa pod menom Konnyaku. Konjak bol spočiatku považovaný za nedostupnú pochúťku, ktorú si mohla dopriať ibajaponská kráľovská rodina. Za liečivú potravinu ju po prvý raz označili v Číne. Z terapeutických dôvodov ju jedli budhistickí mnísi. Až pred 100 rokmi sa konjak stal dostupným pre všetkých obyvateľov Japonska. Od tej doby patrí medzi najpopulárnejšie druhy potravín v Ázii.

2_Co je konjak

Konjak sa pestuje vo vyšších nadmorských výškach, v lokalitách mimo civilizácie. Vďaka tomu nie je rastlina toxikovaná nebezpečnými látkami. Pre potravinársky priemysel sa využíva hľuza konjaku, z ktorej sa vyrába konjaková múka. Tá sa používa na výrobu konjakových potravín – najčastejšie rezancov. Konjaková múka sa získava predovšetkým kvôli cennej vláknine glukomanan, ktorá významne znižuje pocit hladu a vďaka tomu má veľmi priaznivé účinky pri redukcii hmotnosti.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie