Jahodový ryžový nákyp s čokoládou

Jahody sú mnohokrát príznačne nazývané Venušinými plodmi. Obsahujú totiž zinok, mangán a vitamín C, čo ich predurčuje na ideálne afrodiziakum. Okrem toho pomáhajú aj pri liečbe ochorení pečene, dne alebo artróze, podporujú činnosť obličiek a priaznivo pôsobia proti vzniku močových a žlčníkových kameňov. Sú nízkokalorické, preto si nimi, okrem šumivého vína, môžete obohatiť aj obľúbený ryžový nákyp. Čím dovediete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombináciou s kráľovským afrodiziakom v podobe kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa.

dezert (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 2x balenia Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 200 ml polotučného mlieka,
  • čerstvé jahody,
  • 30 g masla,
  • 2 vajíčka,
  • veľká lyžica medu,
  • ½ lyžičky škorice,
  • 70% čokoláda,
  • troška soli.

Ako na to

Zohrejte mlieko až k bodu varu a vysypte doň rozbalenú ryžu. Tým, že je ryža už uvarená, nevsiakne do seba príliš veľa vody. Neľakajte sa preto pri zdanlivom nedostatku mlieka. Osoľte troškou soli, zakryte hrniec pokrievkou a na veľmi miernom ohni pár minút povarte. Občas premiešajte. Do uvarenej horúcej ryžovej kaše vmiešajte ¾ masla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Vychladnutú ryžovú kašu oslaďte medom a zmiešajte s vyšľahanými žĺtkami a škoricou. Potom opatrne vmiešajte sneh. Pekáč alebo samostatné misky vytrite zvyškom masla a vrstvy ryžovej kaše postupne vrstvite jahodami. Pečte približne 40-50 minút.

Potom pootvorte dvierka rúry a upečený nákyp nechajte pol hodinu chladnúť. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite obľúbenú čokoládu, jednotlivé porcie zľahka polejte a ozdobte čerstvými jahodami.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie