Karelské pirohy po našom

Ak túžite preniknúť do tajov severskej kuchyne, ochutnajte typickú fínsku chuťovku – Karelské pirohy. Často sa pečú počas vianočných sviatkov, ale nájdete ich aj v miestnych pekárňach počas celého roka. Bežne sa servírujú k polievke na zajedanie, ku steaku zo soba alebo len tak. My sme pre vás pripravili variant z lístkového cesta, špeciálnej sticky ryže a lahodného nízkokalorického kečupu bez cukru a tuku.

Karelské pirohy po česku (2)

Ingrediencie na 8 pirohov:

Ako na to

Rozvaľkané lístkové cesto nakrájajte na rovnakých 8 obdĺžnikov. Prepláchnutú sticky ryžu chvíľku povarte v smotane, osoľte a pridajte nastrúhaný syr. Zmes nechajte vychladnúť. Vytvarujte z cesta pohárom (alebo inou formou) kruhové placky. Po 20 minútach dajte do stredu placky vrchovatú lyžičku ryžovej náplne. Okraje zdvihnite a miernym stlačením medzi prstami vytvarujte konce a ľahko zatlačte tak, aby zmes nevytiekla. Pečte pri teplote 180-200 stupňov približne 10 až 15 minút na plechu s papierom na pečenie. Po upečení potrite okraje pirohov rozpusteným maslom alebo vajíčkom a servírujte s nízkokalorickým kečupom či barbecue omáčkou. 

Tip: ak chcete upiecť Karelské pirohy podľa tradičného receptu, pripravte si cesto z jemne mletej žitnej múky, vody, lyžičky soli a masla na potretie.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie