Máte radi tuniaka? Doprajte si pri štedrovečernej tabuli trošku exotiky a pripravte si havajské jedlo poke bowl – zdravú misku plnú chutí. Poke bowl je tradičné havajské jedlo inšpirované japonskou kuchyňou. Poke znamená „posekané na kúsky“ a presne tak pokrm vyzerá. Ide o rybu a zeleninu nakrájanú tzv. „na sústo“ a servírovanú v miske spoločne s ryžou. Recept je chutný a ideálny pre odľahčenú vianočnú tabuľu.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1 balenie Slim Pasta ryže bez nálevu,
- nízkokalorický Barbecue dresing,
- nízkokalorický dresing Vajonéza,
- 200 g kvalitného tuniaka žltoplutvého,
- 90 g avokáda,
- 150 g šalátovej uhorky,
- 100 g reďkoviek,
- repkový olej,
- sezamové semienka,
- zelená vňať jarnej cibuľky na ozdobu.
Ako na to
V miske zmiešajte Barbecue dresing a olej. Pridajte tuniaka a zo všetkých strán obaľte a nechajte marinovať. Misku zakryte fóliou a dajte do chladničky. Medzitým si nachystajte ďalšie ingrediencie. Slim Pasta ryžu vyberte z obalu, avokádo, uhorku a reďkovky očistite a nakrájajte na tenké plátky.
Rozpáľte nasucho panvicu. Na tanier si pripravte sezamové semienka. Namarinované steaky z tuniaka orestujte z každej strany asi 1 minútu alebo podľa chuti. Mali by však zostať takmer surové. Z panvice preložte tuniaka na tanier so sezamovými semienkami a obaľte ho zo všetkých strán. Na suchom obrúsku nechajte chvíľu odpočívať a potom nakrájajte na plátky.
Do servírovacej misky postupne naskladajte konjakovú ryžu, plátky uhorky, reďkoviek a avokáda.
Nakoniec pridajte tuniaka. Pokvapkajte Vajonézou a posypte nadrobno pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky.