Poke bowl s tuniakom

Máte radi tuniaka? Doprajte si pri štedrovečernej tabuli trošku exotiky a pripravte si havajské jedlo poke bowl – zdravú misku plnú chutí. Poke bowl je tradičné havajské jedlo inšpirované japonskou kuchyňou. Poke znamená „posekané na kúsky“ a presne tak pokrm vyzerá. Ide o rybu a zeleninu nakrájanú tzv. „na sústo“ a servírovanú v miske spoločne s ryžou. Recept je chutný a ideálny pre odľahčenú vianočnú tabuľu. 

 Pokewobl s tuňákem (1) (2)

Ingrediencie na 2 porcie:

Ako na to

V miske zmiešajte Barbecue dresing a olej. Pridajte tuniaka a zo všetkých strán obaľte a nechajte marinovať. Misku zakryte fóliou a dajte do chladničky. Medzitým si nachystajte ďalšie ingrediencie. Slim Pasta ryžu vyberte z obalu, avokádo, uhorku a reďkovky očistite a nakrájajte na tenké plátky. 

Rozpáľte nasucho panvicu. Na tanier si pripravte sezamové semienka. Namarinované steaky z tuniaka orestujte z každej strany asi 1 minútu alebo podľa chuti. Mali by však zostať takmer surové. Z panvice preložte tuniaka na tanier so sezamovými semienkami a obaľte ho zo všetkých strán. Na suchom obrúsku nechajte chvíľu odpočívať a potom nakrájajte na plátky. 

Do servírovacej misky postupne naskladajte konjakovú ryžu, plátky uhorky, reďkoviek a avokáda.
Nakoniec pridajte tuniaka. Pokvapkajte Vajonézou a posypte nadrobno pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky. 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie