Talianske tagliatelle s údeným lososom

Taliansko je známe pre svoju rozmanitosť vianočných tabúľ. Nemá totiž jedno typické slávnostné jedlo. Servírované pokrmy sa líšia podľa jednotlivých regiónov a odrážajú miestne chute spojené s využitím tradičných surovín. My vás s naším receptom zasvätíme do chutí severného Talianska, kde má ryba na vianočnom stole svoje pevné miesto. Nízkokalorické tagliatelle s údeným lososom si obľúbite pre ich ľahkosť a smotanovú chuť. 

Italské tagliatelle s uzeným lososem (2)

Ingrediencie na 1 - 2 porcie:

  • 1 balenie Slim Pasta tagliatelle BIO v náleve,
  • 100 g údeného lososa,
  • 50 ml 10% smotany na varenie,
  • troška masla,
  • troška nastrúhaného muškátového oriešku,
  • kôpor na posypanie.

Ako na to

Plátky lososa nakrájajte na rezance a zľahka orestujte na masle. Potom ho zalejte smotanou a navrch nastrúhajte trošku muškátového orieška. Nízkokalorické tagliatelle vyberte z obalu a niekoľkokrát dôkladne prepláchnite tečúcou vodou. Pridajte na panvicu a premiešajte so smotanovou omáčkou a lososom. Pri servírovaní ozdobte vetvičkou kôpru. 

Tip: pre intenzívnejšiu chuť pridajte k lososovi frťana brandy a flambujte.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie