Kuracia Tikka Masala s ryžou

Pre milovníkov indickej kuchyne tu dnes máme tip na ich klasiku. Postačí vám pár ingrediencií a naša nízkokalorická ryža, ktorú len vyberiete zo sáčku a ohrejete. Indická kuchyňa je známa pre svoje hojné zastúpenie korenia, preto ním rozhodne nešetrite.

Kureci tikka

Ingrediencie pre 1 – 2 porcie:

  • 1 balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 150 g kuracích pŕs,
  • 150 ml smotany na šľahanie,
  • 1 plechovka krájaných paradajok,
  • 1 lyžica oleja,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 2 paradajky,
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru,
  • prelisovaný cesnak - podľa chuti,
  • 1 lyžička kurkumy,
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce,
  • 1 lyžičika indického karí,
  • celá škorica,
  • celý kardamóm,
  • 2 hviezdičky badiánu,
  • 4 bobkové listy,
  • čerstvý koriander,
  • soľ,
  • čerstvá chilli paprička - podľa chuti.

Ako na to

Rozohrejte panvicu a orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte zázvor, cesnak, mletú rascu, kurkumu a indické karí. Restujte asi 2 minúty. Následne pridajte na koncky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badián, bobkový list, plechovku krájaných paradajok, smotanu a soľ. Ochuťte chilli papričkou a povarte 15 minút. Medzitým orestujte nakrájané a osolené kuracie prsia a pridajte do omáčky. Na záver vyberte bobkový list, kardamóm, badián a škoricu. Vyberte ryžu z vrecka, zohrejte a môžete servírovať.