Jedálniček podľa výživovej poradkyne na 3 dni

Chýbajú vám nápady na zdravý a odľahčený jedálniček? Inšpirujte sa menu, ktorý pre vás zostavila výživová poradkyňa. Pomôže vám s kombináciami potravín aj so zaradením konjakových príloh do bežného dňa

Deň prvý

Raňajky: ovsená kaša so strúhaným jablkom, škoricou a vlašskými orechami

ovesná kaše 1 (1)

Ingrediencie:

200 ml mlieka, 45 g vločiek, 100 g strúhaného jablka, 20 g vlašských orechov, škorica.

Postup:

V hrnčeku zohrejte mlieko a po chvíli pridajte vločky. Miešajte pár minút, kým vločky zmäknú a mlieko sa vsiakne. Zmes naservírujte do misky, zmiešajte s nastrúhaným jablkom a posypte škoricou a vlašskými orechami.

Desiata: biely jogurt s mandarínkou a čakankovým sirupom

 jogurt, mandarinka, sirup 1 (1)

Ingrediencie:

150 g bieleho jogurtu (3 % tuku), 70 g mandarínky, 10 g čakankového sirupu.

Postup:

V miske zmiešajte biely jogurt s mandarínkou a zalejte čakankovým sirupom.

Obed: pečený losos so zeleninou ryžou 

 losos 1 (1)

Ingrediencie:

100 g konjakovej ryže, 150 g lososa, 20 g cibule, 15 g oleja, 100 g ľubovoľnej zeleniny, 20 g nastrúhaného parmezánu, korenie.

Postup:

Rúru zohrejte na teplotu 200 ° C a dno plechu vysteľte papierom alobalom. Filet z lososa osušte papierovou utierkou, potrite troškou olivového oleja a pečte 4-6 minút. Medzitým orestujte na rozpálenom oleji najemno nakrájanú cibuľu, pridajte pokrájanú zeleninu, konjakovú ryžu (pred použitím prepláchnite studenou vodou) a chvíľu restujte. Následne vyberte lososa z rúry a môžete servírovať. Na záver posypte nastrúhaným parmezánom.

Olovrant: zeleninový šalát s feta syrom

 salát feta (1)

Ingrediencie:

200 g ľubovoľnej zeleniny (cherry paradajky, ľadový šalát, paprika), 50 g syra feta.

Postup:

Nakrájanú zeleninu zmiešajte s kockami syra feta.

Večera: čínska kuracia zmes s konjakovými rezancami

čína 2 (1)

Ingrediencie:

100 g konjakovej ryže, 100 g kuracích pŕs, 100 g mrazenej zeleniny – čínska zmes, 50 g póru, olej, korenie.

Postup:

Na rozpálenom oleji orestujte kuracie prsia, po chvíli pridajte zeleninu a konjakovú ryžu (prepláchnutú studenou vodou). Okoreňte a môžete servírovať.

Deň druhý

Raňajky: proteínový chlebík s guacamole
Desiata: kefír s malinami
Obed: boloňská omáčka s hovädzím mäsom a konjakovými špagetami
Olovrant: kapustový šalát
Večera: krevety na ázijský spôsob s restovanými konjakovými rezancami

Deň tretí

Raňajky: čokoládová kaša s quinoou, malinami a kokosom
Desiata: tvaroh s čakankovým sirupom, kúskami proteínových sušienok a pomarančom
Obed:  hubové rizoto z konjakovej ryže s bravčovou panenkou
Olovrant: cottage syr s bylinkami a cesnakovým suchárom
Večera: konjakové penne so syrovou omáčkou a slnečnicovými semienkami