Bezlepková paradajková omáčka s hovädzím mäsom a penne

Prvé zmienky o paradajkových omáčkach pochádzajú z Talianska z 18. storočia. Tá „naša“ paradajková omáčka je typická svojou sladkastou chuťou a pripraviť sa dá mnohými spôsobmi. Napriek tomu,  že ju sprevádza povesť tučnejšieho pokrmu, my sme si pre vás pripravili odľahčenú verziu, vďaka ktorej nemusíte svoju obľúbenú pochúťku z jedálnička vyradiť. Stačí klasickú prílohu v podobe cestovín alebo žemľovej knedle nahradiť nízkokalorickými konjakovými penne Slim Pasta v náleve

_DSC2838 (1)

Ingrediencie na 1–2 porcie:

  • 1x balenie Slim Pasta penne v náleve
  • 200 g hovädzie pliecko
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1,5 polievkovej lyžice ryžovej múky
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 1 ks mrkvy
  • 1 ks cibule
  • ½ zeleru
  • ½ strúčika cesnaku
  • 4 ks klinčekov
  • 1 lyžica octu
  • petržlenová vňať
  • celé korenie, bobkový list
  • soľ na dochutenie

Postup:

Mäso spolu s očistenou zeleninou zalejte približne 1,5 litrom vody a povarte domäkka. Medzitým na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešajte pretlak, minútku restujte a zasypte ryžovou múkou. Za stáleho miešania povarte ďalšiu pol hodinku. Následne vmiešajte vývar z mäsa, omáčku trošku osoľte a pridajte cukor, ocot a klinčeky. Omáčku potom 20 až 30 minút povarte. Prepasírujte omáčku cez sitko alebo vylovte všetko korenie, rozmixujte a dochuťte cukrom, soľou alebo korením. Vyberte penne z obalu, niekoľkokrát prepláchnite pod tečúcou vodou, ohrejte na panvici alebo v mikrovlnke. Mäso nakrájajte na plátky a môžete servírovať. 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie