Caesar šalát s nízkokalorickým dresingom a kuracími plátkami

Pôvodný recept na snáď najslávnejší šalát na svete vytvoril kuchár talianskeho pôvodu Caesar Cardini, ktorý sa usadil v mexickej Tijuane. Spôsobov, ako presne šalát vznikol, je presne toľko, koľko je spôsobov jeho prípravy. V kombinácii so správnymi ingredienciami je svieži, chutný a jeho obľúbenosť dokazuje aj rozšírenie tohto receptu do mnohých svetových kuchýň. Pre zdravšiu verziu nahraďte tučnú zálievku nízkokalorickým dresingom Caesar, ktorý šalát výborne dochutí a kalórie udrží na uzde.

_DSC2097 (1) (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • Slim Pasta dresing Caesar – množstvo podľa chuti
  • 1 rímsky šalát
  • 250 g kuracích prsných rezňov
  • 100 g slaniny na plátky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 vajíčka uvarené namäkko
  • 50 g parmezánu
  • celozrnná bageta
  • soľ, čierne korenie na dochutenie

Postup:

Rímsky šalát umyte a odkrojte tvrdý koštiaľ. Čisté listy šalátu osušte a nakrájajte na pravidelné väčšie štvorce. Potom sa vrhnite na prípravu krutónov, mäsa, slaniny a vajec. Celozrnnú bagetu nakrájajte na kocky a nasucho opečte na panvici. Kocky by mali byť na povrchu chrumkavé a zlaté, vo vnútri však mäkké. Z kuracích pŕs pripravte tenšie plátky, mierne osoľte a orestujte na panvici dozlata. Potom opečte aj plátky slaniny. Vajcia uvarte namäkko (približne 5 minút, aby bol bielok tuhý a žĺtok tekutý). Potom ich schlaďte pod studenou vodou a očistite. Šalát naaranžujte na tanieri, poukladajte plátky kuracieho mäsa, slaninu, rozpolenými vajíčkami a pokvapkajte nízkokalorickým dresingom Caesar. Na záver ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: listy šalátu budú chrumkavejšie, ak ich vložíte na 10 minút do ľadovej vody. Pred prípravou listy osušte. Šalát s dresingom zmiešajte až tesne pred podávaním. Len tak zostane šalát svieži a listy nezvädnú. Vždy pridávajte dresing do šalátov a nie naopak. Len tak budete mať kontrolu nad dochutením šalátu.

Dobrú a ľahkú chuť!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie