Marhuľový ryžový nákyp s brusnicami a škoricou

Múčnik alebo hlavné jedlo? Oboje je správne. Ryžový nákyp môžeme určite označiť za samostatnú kuchársku disciplínu. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Záleží len na vašej chutí, obľúbenom ovocí a fantázii. My sme do nákypu vybrali marhule s brusnicami. Všetko sme dochutili jemne mletou voňavou škoricou a sladkým medom. Základom receptu je konjaková ryža Slim Pasta, ktorá vám vďaka takmer nulovému obsahu kalórií dovolí maškrtiť bez výčitiek.

_DSC2156 (1) final

Ingrediencie na 2 porcie :

  • 2 balenia konjakovej ryže Slim Pasta bez nálevu
  • 1 plechovka konzervovaných marhúľ
  • 500 ml mlieka
  • 150 g nízkotučného tvarohu
  • 1–2 vajcia
  • 1 lyžica medu na dochutenie
  • ½ balenie brusníc
  • mletá škorica
  • kúsok masla

Postup:

Do hrnčeka nalejte mlieko a chvíľu ho zohrievajte na miernom ohni. Pripravte si ryžu Slim Pasta – priamo z obalu ju premiestnite do hrnčeka s mliekom. Za stáleho miešania povarte, kým ryža nasiakne mliekom. Potom odložte zo sporáku hrnček a nechajte vychladnúť. Pripravte si sneh z bielkov. Zvyšné žĺtky vmiešajte do ryže, následne opatrne primiešajte sneh z bielkov. Do tejto zmesi pridajte brusnice, dochuťte mletou škoricou a všetko premiešajte. V miske rozotrite nízkotučný tvaroh s medom. Marhule si nakrájajte na tenké plátky. Do formy rozložte tretinu ryžovej zmesi, obložte vrstvou marhúľ a potrite tvarohom. Toto zopakujete ešte raz a zakončite vrstvou ryže. Na poslednú vrstvu môžete ešte pridať vločky masla. Nákyp dajte do predhriatej rúry a pečte dozlata cca 40 minút pri teplote 180 °C.

TIP: schovajte si šťavu s marhúľ. Keď naservírujete nákyp na tanier, ešte ho zľahka pokvapkajte zvyšnou šťavou.

Dobrú a ľahkú chuť!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie