Fettuccine s pestom, zemiakmi a zelenými fazuľkami

Jednoduchšie to už byť ani nemôže. Tento vegetariánsky recept uvítajú nielen vegetariáni, ale aj chronickí nestíhači a dietári. Je totiž jednoduchý, za chvíľku hotový, diétny a výborne chutí. Ak ste ešte nikdy nevyskúšali cestoviny so zemiakmi, teraz nastal ten správny čas. Konjakové fettuccine vás zasýtia a dodajú dobrý pocit z ľahkého jedla bez zbytočných kalórií, lepku, pridaných glutamátov, chemických látok a sacharidov.

Recept pre 2 osoby

_DSC1852 Ingrediencie:

  • 1 balenie Slim Pasta Fettuccine bez nálevu
  • 200g zelených fazuliek
  • 6 zemiakov
  • lyžička masla
  • troška parmezánu na posypanie
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu
  • hŕstka píniových orieškov  (môžu byť a iné)

Pesto:

  • 2 šálky (100 g) čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ šálky píniových orieškov, zľahka opečených (+ naviac na ozdobu)
  • 1/3 šálky (50 g) čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1/3 šálky (50 g) čerstvo nastrúhaného syra pecorino
  • ½ šálky (120 ml) extra panenského olivového oleja

Postup: 

Očistite zemiaky, nakrájajte ich na kocky a dajte variť. Medzitým si pripravte pesto. Zmiešajte bazalku, cesnak a soľ v kuchynskom robote a zmes mixujte cca 5 sekúnd. Pridajte píniové oriešky, syr a polovicu oleja. Zmes mixujte opäť 5 sekúnd. Pridajte zvyšok oleja a rozmixujte do hladkého cesta. Orestujte zelené fazuľky. Otvorte balenie Slim Pasta Fettuccine a vysypte na panvicu k fazuľkám. Nakoniec pridajte na panvicu zliate zemiaky a všetko dôkladne premiešajte. Naservírujte fettuccine na tanier alebo do misky, posypte parmezánom, rozdrvenými píniovými orieškami a ozdobte čerstvými lístkami bazalky.

TIP: Zemiaky môžete upiecť v rúre so šupkou. Ak si chcete varenie ešte viac zjednodušiť, použite kupované pesto.