Fettuccine s pestom, zemiakmi a zelenými fazuľkami

Jednoduchšie to už byť ani nemôže. Tento vegetariánsky recept uvítajú nielen vegetariáni, ale aj chronickí nestíhači a dietári. Je totiž jednoduchý, za chvíľku hotový, diétny a výborne chutí. Ak ste ešte nikdy nevyskúšali cestoviny so zemiakmi, teraz nastal ten správny čas. Konjakové fettuccine vás zasýtia a dodajú dobrý pocit z ľahkého jedla bez zbytočných kalórií, lepku, pridaných glutamátov, chemických látok a sacharidov.

Recept pre 2 osoby

_DSC1852 Ingrediencie:

  • 1 balenie Slim Pasta Fettuccine bez nálevu
  • 200g zelených fazuliek
  • 6 zemiakov
  • lyžička masla
  • troška parmezánu na posypanie
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu
  • hŕstka píniových orieškov  (môžu byť a iné)

Pesto:

  • 2 šálky (100 g) čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • ½ šálky píniových orieškov, zľahka opečených (+ naviac na ozdobu)
  • 1/3 šálky (50 g) čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1/3 šálky (50 g) čerstvo nastrúhaného syra pecorino
  • ½ šálky (120 ml) extra panenského olivového oleja

Postup: 

Očistite zemiaky, nakrájajte ich na kocky a dajte variť. Medzitým si pripravte pesto. Zmiešajte bazalku, cesnak a soľ v kuchynskom robote a zmes mixujte cca 5 sekúnd. Pridajte píniové oriešky, syr a polovicu oleja. Zmes mixujte opäť 5 sekúnd. Pridajte zvyšok oleja a rozmixujte do hladkého cesta. Orestujte zelené fazuľky. Otvorte balenie Slim Pasta Fettuccine a vysypte na panvicu k fazuľkám. Nakoniec pridajte na panvicu zliate zemiaky a všetko dôkladne premiešajte. Naservírujte fettuccine na tanier alebo do misky, posypte parmezánom, rozdrvenými píniovými orieškami a ozdobte čerstvými lístkami bazalky.

TIP: Zemiaky môžete upiecť v rúre so šupkou. Ak si chcete varenie ešte viac zjednodušiť, použite kupované pesto. 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie