Kuracia Tikka Masala s ryžou

Pre milovníkov indickej kuchyne tu dnes máme tip na ich klasiku. Postačí vám pár ingrediencií a naša nízkokalorická ryža, ktorú len vyberiete zo sáčku a ohrejete. Indická kuchyňa je známa pre svoje hojné zastúpenie korenia, preto ním rozhodne nešetrite.

Kureci tikka

Ingrediencie pre 1 – 2 porcie:

  • 1 balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 150 g kuracích pŕs,
  • 150 ml smotany na šľahanie,
  • 1 plechovka krájaných paradajok,
  • 1 lyžica oleja,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 2 paradajky,
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru,
  • prelisovaný cesnak - podľa chuti,
  • 1 lyžička kurkumy,
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce,
  • 1 lyžičika indického karí,
  • celá škorica,
  • celý kardamóm,
  • 2 hviezdičky badiánu,
  • 4 bobkové listy,
  • čerstvý koriander,
  • soľ,
  • čerstvá chilli paprička - podľa chuti.

Ako na to

Rozohrejte panvicu a orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte zázvor, cesnak, mletú rascu, kurkumu a indické karí. Restujte asi 2 minúty. Následne pridajte na koncky nakrájané paradajky, škoricu, kardamóm, badián, bobkový list, plechovku krájaných paradajok, smotanu a soľ. Ochuťte chilli papričkou a povarte 15 minút. Medzitým orestujte nakrájané a osolené kuracie prsia a pridajte do omáčky. Na záver vyberte bobkový list, kardamóm, badián a škoricu. Vyberte ryžu z vrecka, zohrejte a môžete servírovať.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie