(Ne)tradičný vianočný kapor so zelerovým šalátom

Obaľovaný kapor so „zemiakovým“ šalátom nesmie chýbať v žiadnom štedrovečernom menu. Je to tak aj v prípade, ak túžite na Vianoce po odľahčenom jedálničku. Stačí zemiaky vymeniť za zeler, tučnú majonézu za nízkokalorickú vajonézu a lahodná (a o dosť zdravšia) verzia šalátu je na svete. Ak sa neobídete bez kapra v trojobale, nahraďte klasickú strúhanku celozrnným variantom alebo zmesou drvených sezamových knackebrotov. Je to malá zmena, s ktorou však pre seba urobíte veľa dobrého.

IMG_4060

Ingrediencie na 2 porcie šalátu:

  • Vajonéza,
  • ½ stredne veľkého zeleru,
  • ½  vodnica (biela reďkev),
  • ½  mrkvy,
  • ½ balenie kyslej smotany,
  • 2 vajce natvrdo,
  • 1 lyžička horčice,
  • soľ, čierne korenie,
  • pažítka a plátok citróna na ozdobu.

Ako na to

Koreňovú zeleninu očistite, uvarte do mäkka a nechajte vychladnúť. Následne spolu s uvarenými vajíčkami nakrájajte na kocky a vložte do väčšej misy. Pridajte kyslú smotanu, Vajonézu, horčicu, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a šalát nechajte cez noc uležať. 

Ingrediencie na 2 porcie vyprážaného kapra:

  • 2 filety z kapra,
  • hladká múka,
  • vajíčko,
  • celozrnná strúhanka / drvené sezamové knackebroty,
  • olivový olej,
  • soľ, čierne korenie.

Ako na to

Filety z kapra umyte, osušte a následne osoľte a okoreňte. Obaľte v múke, vajíčku a celozrnnej strúhanke či zmesi drvených sezamových knackebrotov. Smažte na panvici s troškou oleja z obidvoch strán dozlata. Podávajte spolu so zelerovým šalátom ozdobeným pažítkou a plátkom citróna.

Tip: Vyhnite sa prepálenému oleju. Použite len kvalitný špeciálny olivový olej, ktorý by mal byť dostatočne rozpálený, aby strúhanka nenasiakla zbytočne príliš veľa oleja. Kapra ihneď po usmažení vysušte papierovým obrúskom. 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie