Vianočná mliečna nórska ryža

Vianočná nórska mliečna ryža je tamojším typickým sviatočným receptom a v škandinávskych krajinách, predovšetkým teda v Nórsku, sa servíruje priamo pri štedrovečernej hostine. Nórska mliečna ryža sa podáva s rozmrazeným lesným ovocím alebo s ovocnou kašou z lesného ovocia. Je skvelým adeptom na sladké raňajky do postele. Servírovať ju môžete v teplej i studenej verzii. My sme ju vďaka nízkokalorickej sticky ryži odľahčili o množstvo zbytočných kalórií a sacharidov, takže na jej množstve rozhodne nešetrite. 

Vánoční norská mléčná rýže (1) (1)

Ingrediencie na 1 – 2 porcie:

Ako na to

Zmes lesného ovocia nechajte rozmraziť. Polotučné mlieko dajte do menšieho hrnca s troškou medu a zahrejte. Pridajte trošku soli a chvíľu miešajte. Sticky ryžu vyberte z obalu a pridajte rovno k mlieku. Miešajte pár minút, kým ryža trošku nasiakne mliekom. V inom hrnci chvíľu zahrievajte zmes lesného ovocia a dochuťte medom. Ryžu naservírujte na tanier, zmiešajte so zmesou lesného ovocia a posypte škoricou.

Tip: ak preferujete skôr ovocnú kašu, povarte ovocie približne 15 minút, kým vznikne omáčka. Prípadne zmes ešte rozmixujte dohladka ručným mixérom.