Vianočná mliečna nórska ryža

Vianočná nórska mliečna ryža je tamojším typickým sviatočným receptom a v škandinávskych krajinách, predovšetkým teda v Nórsku, sa servíruje priamo pri štedrovečernej hostine. Nórska mliečna ryža sa podáva s rozmrazeným lesným ovocím alebo s ovocnou kašou z lesného ovocia. Je skvelým adeptom na sladké raňajky do postele. Servírovať ju môžete v teplej i studenej verzii. My sme ju vďaka nízkokalorickej sticky ryži odľahčili o množstvo zbytočných kalórií a sacharidov, takže na jej množstve rozhodne nešetrite. 

Vánoční norská mléčná rýže (1) (1)

Ingrediencie na 1 – 2 porcie:

Ako na to

Zmes lesného ovocia nechajte rozmraziť. Polotučné mlieko dajte do menšieho hrnca s troškou medu a zahrejte. Pridajte trošku soli a chvíľu miešajte. Sticky ryžu vyberte z obalu a pridajte rovno k mlieku. Miešajte pár minút, kým ryža trošku nasiakne mliekom. V inom hrnci chvíľu zahrievajte zmes lesného ovocia a dochuťte medom. Ryžu naservírujte na tanier, zmiešajte so zmesou lesného ovocia a posypte škoricou.

Tip: ak preferujete skôr ovocnú kašu, povarte ovocie približne 15 minút, kým vznikne omáčka. Prípadne zmes ešte rozmixujte dohladka ručným mixérom.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie