Rizoto z červenej repy s feniklom a grilovaným syrom

Autorom tohto skvelého receptu je pani Zuzana Okonji (IG: @zdravevarenislaskou). Inšpirovali sme sa a recept sme uvarili aj nafotili. A hlavne, ochutnali sme ho a sme z neho nadšení. Jeho príprava je jednoduchá, je diétny a veľmi dobrý. Určite vám ho odporúčame vyskúšať. 

1–2 porcie

_DSC9486 (1)Ingrediencie:

  • 1 balenie konjakove ryže Slim Pasta v náleve
  • 1 ks predvarenej červenej repy
  • 1 ks fenikla
  • 200 g balkánskeho syru
  • olivový olej
  • kvalitné grilovacie korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Očistite fenikel a odstráňte zelené výhonky. Tie si nechajte na neskôr. Fenikel nakrájajte na silnejšie plátky priečne, aby držal tvar. Posypte ho troškou grilovacieho korenia a ugrilujte na panvici na kvapke olivového oleja až do zmäknutia. Stačí pár minút z každej strany. Plátok fenikla si nechajte na každú porciu a zvyšok nadrobno nakrájajte. 

Teraz si pripravte rizoto. Červenú repu nastrúhajte nahrubo a dajte na cca 1 minútu prehriať na panvicu. Ryžu Slim Pasta vyberte z obalu, niekoľkokrát prepláchnite pod tečúcou vodou a vložte do misky. K ryži pridajte červenú repu,  nakrájaný fenikel a všetko premiešajte. 

Balkánsky syr nakrájajte na silnejšie plátky, dajte nasucho na rozpálenú panvicu a prudko orestujte z každej strany, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Syr servírujte k rizotu, pridajte plátok fenikla, okoreňte a osoľte (pozor na syr, ktorý je sám o sebe slaný). Na záver posypte zelenými výhonkami fenikla. 

Dobrú a ľahkú chuť! :)