Rizoto z červenej repy s feniklom a grilovaným syrom

Autorom tohto skvelého receptu je pani Zuzana Okonji (IG: @zdravevarenislaskou). Inšpirovali sme sa a recept sme uvarili aj nafotili. A hlavne, ochutnali sme ho a sme z neho nadšení. Jeho príprava je jednoduchá, je diétny a veľmi dobrý. Určite vám ho odporúčame vyskúšať. 

_DSC9486 final

Ingrediencie:

  • 1 balenie konjakove ryže Slim Pasta v náleve
  • 1 ks predvarenej červenej repy
  • 1 ks fenikla
  • 200 g balkánskeho syru
  • olivový olej
  • kvalitné grilovacie korenie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Očistite fenikel a odstráňte zelené výhonky. Tie si nechajte na neskôr. Fenikel nakrájajte na silnejšie plátky priečne, aby držal tvar. Posypte ho troškou grilovacieho korenia a ugrilujte na panvici na kvapke olivového oleja až do zmäknutia. Stačí pár minút z každej strany. Plátok fenikla si nechajte na každú porciu a zvyšok nadrobno nakrájajte. 

Teraz si pripravte rizoto. Červenú repu nastrúhajte nahrubo a dajte na cca 1 minútu prehriať na panvicu. Ryžu Slim Pasta vyberte z obalu, niekoľkokrát prepláchnite pod tečúcou vodou a vložte do misky. K ryži pridajte červenú repu,  nakrájaný fenikel a všetko premiešajte. 

Balkánsky syr nakrájajte na silnejšie plátky, dajte nasucho na rozpálenú panvicu a prudko orestujte z každej strany, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Syr servírujte k rizotu, pridajte plátok fenikla, okoreňte a osoľte (pozor na syr, ktorý je sám o sebe slaný). Na záver posypte zelenými výhonkami fenikla. 

Dobrú a ľahkú chuť! :)

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie