Obľúbený vajíčkový šalát sa jednoducho pripravuje a počas veľkonočných sviatkov je vďaka dostatočnej zásobe varených vajec aj ideálny čas na jeho prípravu. Variácií existuje nespočetné množstvo, ale ak ste zarytými milovníkmi majonézy, máme pre vás super tip na jeho odľahčenie. Nízkokalorická Vajonéza je úplne bez tuku, cukru a s minimom soli. Rozdiel v chuti pri tomto recepte rozhodne nespoznáte.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1 nízkokalorický dresing Vajonéza,
- 4 vajíčka natvrdo,
- 1 menšia červená cibuľa,
- 1 čajová lyžička horčice na dochutenie,
- 4 malé sterilizované uhorky,
- jarná cibuľka,
- soľ, čierne korenie.
Ako na to
Uvarené vajíčka nakrájajte na kocky, zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou, nakladanými uhorkami a polejte podľa chuti nízkokalorickou Vajonézou. Dôkladne premiešajte a na záver ešte posypte jarnou cibuľkou. Osoľte, okoreňte a nechajte pár hodín odležať v chladničke.