Thajské červené karí s ryžou Slim Pasta

Červené karí je bez debaty jedným z najobľúbenejších thajských pokrmov. Je špecifické kombináciou chutí a vôní, ktorým podľahne snáď každý. My sme si pre vás pripravili recept na odľahčenú verziu. Ku karí sme si naservírovali namiesto bežnej kalorickej ryže našu konjakovú ryžu Slim Pasta. Tá má totiž až o 94 % menej kalórií ako bežná ryža. Zároveň neobsahuje žiadne sacharidy, lepok, tuk ani soľ a má len 9 kcal na 100 g. Ak máte diétu, alebo si chcete odľahčiť jedálniček, tento recept je určený práve vám. 


Ingrediencie:

  • 1 balenie ryže Slim Pasta bez nálevu
  • 2 kuracie prsia bez kosti
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1 lyžica červené karí pasty 
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička zázvoru
  • 2 lyžičky kokosového oleja
  • hŕstka čerstvých fazuľových strúčikov
  • hŕstka hráškových strúčikov
  • 1 čili paprička
  • 1 limetka
  • čerstvý koriander na ozdobu

Postup:

Očistite cibuľu a nakrájajte ju najemno. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a osoľte ho. Na panvici si rozohrejte kokosový olej a mäso s cibuľou do nej pridajte. Mäso restujte, kým nebude zľahka opečené. Do panvice pridajte lyžičku zázvoru, čili papričku, červenú karí pastu a cca 2 minúty restujte. Všetko zalejte kokosovým mliekom, priveďte do varu a miešajte, kým nebude mať omáčka hladkú konzistenciou. Potom pridajte fazuľky a hráškové strúčiky a ešte cca 5 minút povarte. Stiahnite panvicu z ohňa, zakvapkajte karí limetkovou šťavou, pridajte nasekaný koriander a všetko znova premiešajte. 

Pripravte si ryžu Slim Pasta -  vyberte ju z obalu a prepláchnite pod tečúcou vodou. Ryža sa nemusí variť, ale aby bola dostatočne teplá, je potrebné ju ohriať. Po umytí ju vysypte na menšiu panvicu a cca 1 minútu ohrievajte, kým nebude teplá. Môžete ju dať aj do mikrovlnnej rúry. Potom už len naservírujte červené karí do misky a ryžu dajte buď priamo ku karí, alebo ju dajte samostatne do inej misky. Na záver môžete karí dozdobiť koriandrom. Ak máte radi jedlo ostré, tak aj čili papričkami. 

TIP: Vyskúšajte aj ďalšie varianty karí – ako napríklad žlté alebo zelené. Postup je rovnaký, len namiesto červenej karí pasty použijete žltú alebo zelenú.