Recept Pad Thai poteší nielen všetkých milovníkov ázijskej kuchyne. Aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať, jeho príprava je veľmi jednoduchá. Základom receptu sú thajské rezance, ktoré sme v našej verzii nahradili konjakovými bezsacharidovými thajskými rezancami Slim Pasta. Obsahujú iba 9 kcal na 100 g, sú vegánske, bezlepkové, bez tuku a soli. Vďaka týmto nutričným hodnotám dodajú receptu označenie low carb doslova mávnutím čarovného prútika. Ak máte redukčnú diétu, určite by ste tento low carb recept mali zaradiť do vášho jedálnička.
Ingrediencie:
- 2 balenie thajských rezancov Slim Pasta,
- 1 kuracie prsia (300 g),
- 4 lyžice rybacej omáčky,
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky,
- 1x menšie balenie arašidov,
- 1 chilli paprička,
- 2 vajce,
- 1 veľká cibuľa,
- 1 veľká mrkva,
- 1 jarná cibuľka,
- 2 lyžičky kokosového oleja,
- 1 limetka,
- čerstvé bylinky - koriander, thajská bazalka, pažítka.
Ako na to
Očistené kuracie mäso nakrájajte na kúsky. V miske zmiešajte rybaciu a sójovú omáčku, pridajte chilli papričku nakrájanú na kolieska (množstvo podľa chuti) a mäso chvíľu do marinády namočte. Očistite si mrkvu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska a cibuľu na polovičné kolieska. Arašidy roztlčte v mažiari a bylinky nasekajte nadrobno.
Rozohrejte panvicu, pridajte do nej kokosový olej, pridajte mäso s marinádou a sprudka opekajte cca 2 minúty. Pridajte cibuľu, mrkvu a smažte ďalšie 2 minúty. Do panvice vytlačte šťavu z limetky a všetko premiešajte. Smažte cca 5 minút, kým mrkva zmäkne.
Zmes s mäsom na panvici odhrňte nabok a na voľnú plochu rozklepnite vajíčka. Smažte ich len pár sekúnd a niekoľkokrát premiešajte. Potom zmiešajte smažené vajíčka so zvyškom obsahu na panvici. Pridajte thajské rezance Slim Pasta, jarnú cibuľku a celú zmes premiešajte tak, aby sa všetko spojilo. Hotové Pad Thai naservírujte do misiek a posypte čerstvými bylinkami a drvenými arašidmi.
TIP: Ak príliš neholdujete štipľavému jedlu, chilli papričku môžete vynechať. Ak by ste chceli len ľahkú ostrú chuť, začnite s menším množstvom papričky na začiatku prípravy zmesi a v poslednej fáze jej do jedla môžete pridať viac.