Tento recept si určite obľúbia všetci vegetariáni, milovníci avokáda a napríklad aj celiatici. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok veľkolepý. Je to ľahké nízkokalorické jedlo, ktoré pripravíte za pár minút. Poslúži vám ako teplé hlavné jedlo a v studenom stave aj ako zdravá desiata počas dňa.
Základom tohto receptu sú konjakové penne Slim Pasta, ktoré majú až o 94 % menej kalórií ako bežné cestoviny a obsahujú len 9 kcal na 100 g. Sú bezlepkové, úplne bez sacharidov, tukov a soli. Recept odporúčame nielen športovcom a pri redukčných diétach, ale aj celiatikom a diabetikom.
Ingrediencie na 2 porcie:
- 1 balenie konjakových penne Slim Pasta v náleve
- 1 zrelé avokádo
- 4 lyžice čerstvého syra ricotta
- 1 polievková lyžica nízkotučného mlieka
- parmezán
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Pripravte si Slim Pasta penne v náleve – vyberte penne z obalu a prepláchnite ich studenou vodou. Umyte avokádo, rozkrojte ho a vydlabte dužinu. Na rozohriatu panvicu dajte syr ricotta a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte dohladka. Dochuťte soľou, čiernym korením a zamiešajte petržlenovú vňať. Pridajte roztlačené avokádo a keď to bude všetko premiešané, pridajte na panvicu aj penne. Všetko zohrievajte a miešajte tak dlho, aby boli všetky penne pekne obalené omáčkou. Omáčka nemusí prejsť varom. Penne servírujte na tanier alebo do misky a posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom.
TIP: tento recept si môžete pripraviť aj bez varenia. Postup je rovnaký, len zmiešate všetky ingrediencie za studena a necháte v chladničke najmenej dve hodiny vychladiť. Tento studený variant vás príjemne osvieži počas horúcich letných dní.