Slim Pasta penne s avokádom a ricottou

Tento recept si určite obľúbia všetci vegetariáni, milovníci avokáda a napríklad aj celiatici. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok veľkolepý. Je to ľahké nízkokalorické jedlo, ktoré pripravíte za pár minút. Poslúži vám ako teplé hlavné jedlo a v studenom stave aj ako zdravá desiata počas dňa.

Základom tohto receptu sú konjakové Penne Slim Pasta, ktoré majú až o 94 % menej kalórií ako bežné cestoviny a obsahujú len 9 kcal na 100 g. Sú bezlepkové, úplne bez sacharidov, tukov a soli. Recept odporúčame nielen športovcom a pri redukčných diétach, ale aj celiatikom a diabetikom. 

_DSC5797 (2)

Ingrediencie:

  • 1 balenie Slim Pasta Penne
  • 1 zrelé avokádo
  • 4 lyžice čerstvého syra ricotta
  • 1 polievková lyžica nízkotučného mlieka 
  • Parmezán
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Čerstvá petržlenová vňať

Postup:

 Pripravte si Slim Pasta Penne v náleve – vyberte penne z obalu a prepláchnite ich studenou vodou. Umyte avokádo, rozkrojte ho a vydlabte dužinu. Na rozohriatu panvicu dajte syr ricotta a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte dohladka. Dochuťte soľou, čiernym korením a zamiešajte petržlenovú vňať. Pridajte roztlačené avokádo a keď to bude všetko premiešané, pridajte na panvicu aj penne. Všetko zohrievajte a miešajte tak dlho, aby boli všetky penne pekne obalené omáčkou. Omáčka nemusí prejsť varom. Penne servírujte na tanier alebo do misky a posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom. 

 

TIP: Tento recept si môžete pripraviť aj bez varenia. Postup je rovnaký, len zmiešate všetky ingrediencie za studena a necháte v chladničke najmenej dve hodiny vychladiť. Tento studený variant vás príjemne osvieži počas horúcich letných dní.