Nízkosacharidové sushi s tuniakom (Hosomaki maguro)

Sushi je lahodná a zdravá pochúťka, ktorú si môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Je ideálne na oslavy, alebo ako občerstvenie pre návštevy. Tie najzákladnejšie druhy sushi si viete jednoducho pripraviť doma. Môžete si vybrať tie ingrediencie, ktoré vám chutia. Základom je vybrať si vhodnú ryžu. Klasická sushi ryža je veľmi kalorická, preto nie je pre diétny režim vhodná. Naša špeciálna konjaková sushi ryža má znížený obsah sacharidov a je nízkokalorická. Oproti bežnej ryži má o 70 % menej kalórií, takže si túto pochúťku môžete dopriať úplne bez výčitiek. Tuniak je navyše skvelým zdrojom bielkovín, omega-3 a omega-6 mastných kyselín, vitamínov a minerálnych látok.

sushi tunak

 Ingrediencie na 4 rolky:

  • 2 balenia Slim Pasta Sticky ryže,
  • 160 g čerstvého tuniaka,
  • 2 plátky morskej riasy Nori,
  • 3 lyžice ryžového octu,
  • wasabi,
  • nakladaný zázvor,
  • sójová omáčka,
  • bambusová rolovacia podložka.

Ako na to?

Sticky ryžu vyberte na tanier, ochuťte troškou ryžového octu a vedľa si pripravte malú misku s vodou na namáčanie rúk. Plátok morskej riasy položte na rolovaciu podložku lesklou stranou nahor. Do polovice naneste ryžu, pridajte plátky nakrájaného tuniaka a zrolujte. Rolku nakrájajte namočeným nožom a servírujte na tanier. Ku každej porcii si pripravte trošku nakladaného zázvoru, wasabi a sójovú omáčku.

PS: ak ste milovníci wasabi, môžete si ňou potrieť ryžu ešte pred zrolovaním. Sushi tak získa výraznú chuť. Vyrobte si presne toľko kúskov sushi, koľko zjete, pretože na druhý deň už nie sú také dobré.