Láska na tanieri

Svätý Valentín je skvelou príležitosťou na prípravu láskyplného jedla pre vašu drahú polovičku. Ak máte v tomto roku predsavzatie držať váš jedálniček na uzde, s naším trojchodovým valentínskym menu ho rozhodne neporušíte. Nízkokalorické konjakové prílohy totiž skvelo odľahčia každý pokrm a veľmi rýchlo sa pripravujú. Okrem toho majú naše recepty ešte jeden spoločný menovateľ. Sú zostavené z afrodiziakálnych potravín, ktorú sú tými pravými stimulantmi pre tento deň. Zeler, špargľa, čokoláda, jahody či bazalka. Inšpirujte sa našimi zamilovanými receptami, na ktorých si zaručene pochutíte.

Polievka: Hovädzí vývar s restovaným zelerom a rezancami

Zeler je odpradávna známy ako veľmi účinné mužské afrodiziaku. Okrem toho priaznivo pôsobí na baktérie a plesne v ústach a v žalúdku. Lieči tráviace poruchy a zlepšuje peristaltiku čriev. V neposlednom rade pomáha zeler aj pri chudnutí, takže v honbe za vysnívanou postavou by na tanier rozhodne nemal chýbať.

Polévka (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balíček Slim Pasta rezancov bez nálevu,
  • 500 ml hovädzieho vývaru,
  • 50 g petržlenu,
  • 250 g zeleru,
  • 20 g masla,
  • 10 g hladkolistej petržlenovej vňate,
  • soľ, čierne korenie na dochutenie.

Ako na to

Zeleninu očistite, petržlen a 100 g zeleru nakrájajte na menšie kocky a zvyšok zeleru nastrúhajte najemno. V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájaný petržlen, zeler a zeleninu krátko restujte. Zalejte hovädzím vývarom, ochuťte soľou a korením. Varte do polomäkka. Pridajte nastrúhaný zeler a varte ďalších pár minút. Konjakové tagliatelle prepláchnite pod tečúcou vodou, nechajte okvapkať a pridajte do polievky. Na záver prisypte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Hlavný chod: Špargľa v kuracom stejku s bazalkovou ryžou

Na svete je zaregistrovaných viac ako 300 druhov špargle. Táto rastlina je, okrem hojného využívania v kuchyni, považovaná za skvelé afrodiziakum. Okrem veľkého množstva dobrých vlastností taktiež zvyšuje libido, zlepšuje mužskú aj ženskú plodnosť a je ideálnou súčasťou chudnúceho jedálnička. Ak svoje kuchárska umenie spojíte s čerstvou bazalkou, svojej drahej polovičke naservírujete afrodiziakálnu „bombu“.

hlavní jídlo (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 2x kurací prsný rezeň,
  • 6 kúskov zelenej špargle,
  • soľ, čierne korenie,
  • korenie podľa chuti,
  • olivový olej,
  • čerstvá alebo sušená bazalka.

Ako na to

Kuracie prsné rezne dôkladne naklepte, nech sú čo najtenšie a posypte obľúbeným korením a soľou. Nezabudnite čierne korenie. Umyte stonky zelenej špargle a povarte asi 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Do plátkov kuracích rezňov zabaľte uvarenú špargľu, mäso spojte povrázkom a potrite olivovým olejom. Následne prudko orestujte na panvici a potom dopečte v rúre predhriatej na 180°C. Počas pečenia prepláchnite ryžu pod tečúcou vodou, osoľte a zohrejte na panvici. Premiešajte s nadrobno nakrájanou alebo sušenou bazalkou, ktorá dodá ryži vôňu a chuť.

Dezert: Jahodový ryžový nákyp s čokoládou

Jahody sú mnohokrát príznačne nazývané Venušinými plodmi. Obsahujú totiž zinok, mangán a vitamín C, čo ich predurčuje na ideálne afrodiziakum. Okrem toho pomáhajú aj pri liečbe ochorení pečene, dne alebo artróze, podporujú činnosť obličiek a priaznivo pôsobia proti vzniku močových a žlčníkových kameňov. Sú nízkokalorické, preto si nimi, okrem šumivého vína, môžete obohatiť aj obľúbený ryžový nákyp. Čím dovediete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombináciou s kráľovským afrodiziakom v podobe kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa.

dezert (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 2x balenia Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 200 ml polotučného mlieka,
  • čerstvé jahody,
  • 30 g masla,
  • 2 vajíčka,
  • veľká lyžica medu,
  • ½ lyžičky škorice,
  • 70% čokoláda,
  • troška soli.

Ako na to

Zohrejte mlieko až k bodu varu a vysypte doň rozbalenú ryžu. Tým, že je ryža už uvarená, nevsiakne do seba príliš veľa vody. Neľakajte sa preto pri zdanlivom nedostatku mlieka. Osoľte troškou soli, zakryte hrniec pokrievkou a na veľmi miernom ohni pár minút povarte. Občas premiešajte. Do uvarenej horúcej ryžovej kaše vmiešajte ¾ masla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Vychladnutú ryžovú kašu oslaďte medom a zmiešajte s vyšľahanými žĺtkami a škoricou. Potom opatrne vmiešajte sneh. Pekáč alebo samostatné misky vytrite zvyškom masla a vrstvy ryžovej kaše postupne vrstvite jahodami. Pečte približne 40-50 minút.

Potom pootvorte dvierka rúry a upečený nákyp nechajte pol hodinu chladnúť. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite obľúbenú čokoládu, jednotlivé porcie zľahka polejte a ozdobte čerstvými jahodami.