Láska na tanieri

Svätý Valentín je skvelou príležitosťou na prípravu láskyplného jedla pre vašu drahú polovičku. Ak máte v tomto roku predsavzatie držať váš jedálniček na uzde, s naším trojchodovým valentínskym menu ho rozhodne neporušíte. Nízkokalorické konjakové prílohy totiž skvelo odľahčia každý pokrm a veľmi rýchlo sa pripravujú. Okrem toho majú naše recepty ešte jeden spoločný menovateľ. Sú zostavené z afrodiziakálnych potravín, ktorú sú tými pravými stimulantmi pre tento deň. Zeler, špargľa, čokoláda, jahody či bazalka. Inšpirujte sa našimi zamilovanými receptami, na ktorých si zaručene pochutíte.

Polievka: Hovädzí vývar s restovaným zelerom a rezancami

Zeler je odpradávna známy ako veľmi účinné mužské afrodiziaku. Okrem toho priaznivo pôsobí na baktérie a plesne v ústach a v žalúdku. Lieči tráviace poruchy a zlepšuje peristaltiku čriev. V neposlednom rade pomáha zeler aj pri chudnutí, takže v honbe za vysnívanou postavou by na tanier rozhodne nemal chýbať.

Polévka (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balíček Slim Pasta rezancov bez nálevu,
  • 500 ml hovädzieho vývaru,
  • 50 g petržlenu,
  • 250 g zeleru,
  • 20 g masla,
  • 10 g hladkolistej petržlenovej vňate,
  • soľ, čierne korenie na dochutenie.

Ako na to

Zeleninu očistite, petržlen a 100 g zeleru nakrájajte na menšie kocky a zvyšok zeleru nastrúhajte najemno. V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájaný petržlen, zeler a zeleninu krátko restujte. Zalejte hovädzím vývarom, ochuťte soľou a korením. Varte do polomäkka. Pridajte nastrúhaný zeler a varte ďalších pár minút. Konjakové tagliatelle prepláchnite pod tečúcou vodou, nechajte okvapkať a pridajte do polievky. Na záver prisypte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Hlavný chod: Špargľa v kuracom stejku s bazalkovou ryžou

Na svete je zaregistrovaných viac ako 300 druhov špargle. Táto rastlina je, okrem hojného využívania v kuchyni, považovaná za skvelé afrodiziakum. Okrem veľkého množstva dobrých vlastností taktiež zvyšuje libido, zlepšuje mužskú aj ženskú plodnosť a je ideálnou súčasťou chudnúceho jedálnička. Ak svoje kuchárska umenie spojíte s čerstvou bazalkou, svojej drahej polovičke naservírujete afrodiziakálnu „bombu“.

hlavní jídlo (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 2x kurací prsný rezeň,
  • 6 kúskov zelenej špargle,
  • soľ, čierne korenie,
  • korenie podľa chuti,
  • olivový olej,
  • čerstvá alebo sušená bazalka.

Ako na to

Kuracie prsné rezne dôkladne naklepte, nech sú čo najtenšie a posypte obľúbeným korením a soľou. Nezabudnite čierne korenie. Umyte stonky zelenej špargle a povarte asi 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Do plátkov kuracích rezňov zabaľte uvarenú špargľu, mäso spojte povrázkom a potrite olivovým olejom. Následne prudko orestujte na panvici a potom dopečte v rúre predhriatej na 180°C. Počas pečenia prepláchnite ryžu pod tečúcou vodou, osoľte a zohrejte na panvici. Premiešajte s nadrobno nakrájanou alebo sušenou bazalkou, ktorá dodá ryži vôňu a chuť.

Dezert: Jahodový ryžový nákyp s čokoládou

Jahody sú mnohokrát príznačne nazývané Venušinými plodmi. Obsahujú totiž zinok, mangán a vitamín C, čo ich predurčuje na ideálne afrodiziakum. Okrem toho pomáhajú aj pri liečbe ochorení pečene, dne alebo artróze, podporujú činnosť obličiek a priaznivo pôsobia proti vzniku močových a žlčníkových kameňov. Sú nízkokalorické, preto si nimi, okrem šumivého vína, môžete obohatiť aj obľúbený ryžový nákyp. Čím dovediete tento sladký dezert k dokonalosti? Kombináciou s kráľovským afrodiziakom v podobe kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa.

dezert (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 2x balenia Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 200 ml polotučného mlieka,
  • čerstvé jahody,
  • 30 g masla,
  • 2 vajíčka,
  • veľká lyžica medu,
  • ½ lyžičky škorice,
  • 70% čokoláda,
  • troška soli.

Ako na to

Zohrejte mlieko až k bodu varu a vysypte doň rozbalenú ryžu. Tým, že je ryža už uvarená, nevsiakne do seba príliš veľa vody. Neľakajte sa preto pri zdanlivom nedostatku mlieka. Osoľte troškou soli, zakryte hrniec pokrievkou a na veľmi miernom ohni pár minút povarte. Občas premiešajte. Do uvarenej horúcej ryžovej kaše vmiešajte ¾ masla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Vychladnutú ryžovú kašu oslaďte medom a zmiešajte s vyšľahanými žĺtkami a škoricou. Potom opatrne vmiešajte sneh. Pekáč alebo samostatné misky vytrite zvyškom masla a vrstvy ryžovej kaše postupne vrstvite jahodami. Pečte približne 40-50 minút.

Potom pootvorte dvierka rúry a upečený nákyp nechajte pol hodinu chladnúť. Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustite obľúbenú čokoládu, jednotlivé porcie zľahka polejte a ozdobte čerstvými jahodami.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie