Boršč s ryžou

Dobrý boršč je skutočné kuchárske umenie. Chutí výborne teplý aj studený. Je plný zdravej zeleniny, ktorá vás nadopuje vitamínmi. Verzií pôvodne ukrajinskej polievky existuje nespočetné množstvo. My sme si pre vás pripravili recept s nízkokalorickou konjakovou ryžou, ktorá celý pokrm zaujímavo osvieži a dokonale vás zasýti. Boršč je typický svojou výraznou chuťou aj farbou. Ideálne sa varí vo veľkom množstve, pretože jeden tanier nikdy nestačí.

IMG_6394 (1)

Ingrediencie na 1 - 2 porcie:

  • 1 balenie Slim Pasta ryže v BIO náleve,
  • ½ litra silného hovädzieho vývaru,
  • 200 g konzervovaných krájaných paradajok,
  • 1 väčší zemiak,
  • kyslá smotana,
  • 2 ks červenej repy (cvikle),
  • 2 mrkvy,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 zeler,
  • 1 cibuľa,
  • korenie - bobkový list, celé korenie,
  • troška čerstvého kôpru,
  • soľ a čierne korenie na dochutenie.

Ako na to:

V hrnci zohrejte tuk, orestujte všetku koreňovú zeleninu. Po chvíli pridajte nakrájanú cibuľu, restujte dozlata, a potom pridajte konzervované paradajky. Dôkladne miešajte, podlejte hovädzím vývarom a duste. Po pár minútach pridajte nakrájanú červenú repu, na kocky pokrájaný zemiak a pridajte aj ďalšie korenie podľa chuti. Počas varenia polievku ochutnávajte a dochucujte. Pokojne pridajte vínny ocot alebo trošku cukru. Slim Pasta ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou a tesne pred servírovaním na chvíľu prehrejte v polievke. Boršč servírujte s troškou kyslej smotany a čerstvým kôprom.

Tip: pre milovníkov mäsa odporúčame pridať do polievky mix kúskov bravčového pliecka a hovädzieho mäsa.