Šošovicová polievka s ryžou a slaninou

Žltá, čierna, zelená, veľkozrnná. Pri varení máte na výber z niekoľkých druhov šošovice. Ak si vyberiete tú červenú, za pár minút budete servírovať polievku plnú vitamínov, minerálnych látok a bielkovín. Červená šošovica je zo všetkých druhov strukovín najľahšie stráviteľná a výborná pre celý tráviaci systém. V kombinácii s nízkokalorickou ryžou, ktorá má minimálny počet kalórií a žiadne sacharidy, tak vykúzlite sýty a lahodný obed alebo večeru, ktorá perfektne zapadne do vášho redukčného plánu.

IMG_6341 (1)

Ingrediencie na 1 - 2 porcie:

  • 1 balenie Slim Pasta ryže v BIO náleve,
  • ½ litra vývaru
  • 200 g červenej šošovice,
  • 1 mrkva,
  • 1 malá cibuľa,
  • 2 plátky kvalitnej slaniny,
  • petržlenová vňať,
  • soľ, čierne korenie na dochutenie.

Ako na to

V hrnci orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte mrkvu. Po chvíli vysypte červenú šošovicu, zalejte vývarom a okoreňte. Varte asi 10 minút a potom zmiešajte prepláchnutú konjakovú ryžu a varte ďalších 5 minút na miernom ohni. Pri servírovaní posypte orestovanou slaninkou a petržlenovou vňaťou.