Vietnamský hovädzí vývar Pho bo

Tradičná vietnamská polievka, ktorej základom sú rezance, mäso, vývar a bylinky, prináša trošku exotiky aj do našej kuchyne. Jej história by naplnila celú knihu a jej príprava vyžaduje trošku viac času. Odmenou vám však bude nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, inšpirujte sa naším receptom, ktorý navyše klasické ryžové rezance nahrádza rezancami z konjaku. Tie majú ku kalóriám asi tak ďaleko, ako je z Prahy do Vietnamu a možno ešte ďalej. Chuť to však nijako neovplyvní, naopak budete mať z tejto výdatnej pochúťky ešte lepší pocit.

IMG_6429 (1)

Ingrediencie na 1 - 2 porcie:

  • 1 balenie Slim Pasta thajských rezancov BIO v náleve,
  • hovädzie mäso a kosti na vývar,
  • 100 g hovädzej sviečkovej (alebo iného dobrého hovädzieho mäsa),
  • 2 jarné cibuľky,
  • 1 zväzok koriandra,
  • 1 limetka,
  • korenie (badián, kardamóm, celá škorica),
  • čerstvý zázvor,
  • chilli papričky,
  • bambusové výhonky,
  • rybacia omáčka,
  • citrónová tráva.

Ako na to

Ideálne je pripraviť si z hovädzieho mäsa, kostí a korenia silný vývar. Ten sa zvyčajne varí asi 5 hodín na veľmi miernom ohni a následne je potrebné ho dôkladne scediť. Na oleji orestujte korenie (škoricu, kardamóm, badián), pridajte očistený zázvor a cibuľku a ešte raz krátko restujte. Obsah panvice pridajte do vývaru a všetko varte ešte ďalších 10 minút. Hovädziu sviečkovú nakrájajte na tenké plátky a marinujte s lyžičkou rybacej omáčky. Thajské rezance prepláchnite pod tečúcou vodou a spolu s mäsom pridajte do vriaceho vývaru. Povarte 2 minúty a servírujte do hlbokej misky. Navrch pridajte čerstvý koriander, bambusové výhonky a citrónovú trávu. Zvlášť servírujte chilli papričky s limetkou.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie