Coleslaw šalát s parmezánom

Leto = ideálny čas na šalát. A obľúbený Coleslaw by vo vašom letnom menu rozhodne nemal chýbať. Táto doslova vitamínová bomba pôvodom z Holandska je nielen chutná, zároveň je jej príprava rýchla, a tak isto je aj plná nutrične prospešných látok. Surová kapusta totiž znižuje cholesterol, je skvelým zdrojom vlákniny a je bohatá na vitamín C a vitamín K. Navyše dodáva telu vápnik, draslík, vitamín A, vitamín B6, mangán a folát. Šalát Coleslaw je vhodným doplnkom ku hlavnému jedlu, predovšetkým ku grilovanému mäsu. Servírovať si ho však môžete aj ako hlavný chod s obľúbeným pečivom. My sme našu letnú verziu pripravili s nízkokalorickým dresingom vajonéza, ktorý má len 16 kcal na 100 g, žiadne cukry, tuky, lepok ani laktózu. Je ideálnou náhradou obľúbenej tučnej majonézy.

_DSC2785

Ingrediencie na 2 porcie:

Postup:

Bielu kapustu nastrúhajte na tenké plátky a posypte lyžičkou soli. Dôkladne premiešajte a pár minút stláčajte, aby kapusta pustila čo najviac šťavy a zmäkla. Tekutinu z kapusty zlejte. Potom nastrúhajte mrkvu, nakrájajte zeler a cibuľu a premiešajte s kapustou. Okoreňte a pridajte nízkokalorický dresing Vajonéza. Na záver ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: Coleslaw chutí najlepšie ku kuraciemu mäsu. Pre jeho ešte intenzívnejšiu chuť nechajte šalát pár hodín pred podávaním uležať v chladničke.

Dobrú a ľahkú chuť!