Coleslaw šalát s parmezánom

Leto = ideálny čas na šalát. A obľúbený Coleslaw by vo vašom letnom menu rozhodne nemal chýbať. Táto doslova vitamínová bomba pôvodom z Holandska je nielen chutná, zároveň je jej príprava rýchla, a tak isto je aj plná nutrične prospešných látok. Surová kapusta totiž znižuje cholesterol, je skvelým zdrojom vlákniny a je bohatá na vitamín C a vitamín K. Navyše dodáva telu vápnik, draslík, vitamín A, vitamín B6, mangán a folát. Šalát Coleslaw je vhodným doplnkom ku hlavnému jedlu, predovšetkým ku grilovanému mäsu. Servírovať si ho však môžete aj ako hlavný chod s obľúbeným pečivom. My sme našu letnú verziu pripravili s nízkokalorickým dresingom vajonéza, ktorý má len 16 kcal na 100 g, žiadne cukry, tuky, lepok ani laktózu. Je ideálnou náhradou obľúbenej tučnej majonézy.

_DSC2785

Ingrediencie na 2 porcie:

Postup:

Bielu kapustu nastrúhajte na tenké plátky a posypte lyžičkou soli. Dôkladne premiešajte a pár minút stláčajte, aby kapusta pustila čo najviac šťavy a zmäkla. Tekutinu z kapusty zlejte. Potom nastrúhajte mrkvu, nakrájajte zeler a cibuľu a premiešajte s kapustou. Okoreňte a pridajte nízkokalorický dresing Vajonéza. Na záver ozdobte parmezánovými hoblinami.

Tip: Coleslaw chutí najlepšie ku kuraciemu mäsu. Pre jeho ešte intenzívnejšiu chuť nechajte šalát pár hodín pred podávaním uležať v chladničke.

Dobrú a ľahkú chuť!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie