Vegetariánsky rámen s pak choi a konjakovými rezancami

Pripravte si lahodnú polievku, ktorá dominuje japonskej kuchyni. Aj napriek tomu, že pôvod rámenu je pripisovaný Číne, naťahuje sa o prvé pomyselné miesto s japonským národným jedlom sushi. Slovo rámen pochádza z čínskeho slova „lamian“, čo doslovne znamená „vytiahnuté rezance“. A práve rezance a silný vývar sú základom tejto polievky. Na jeho prípravu sa používajú rezance, mäsový vývar, mäso, morské riasy, vajcia, huby, sójová omáčka, saké a miso. Existuje však veľké množstvo receptov s rôznymi ingredienciami a tzv. rámenskí kuchári trávia roky zdokonaľovaním svojej polievky kombinovaním jednotlivých zložiek pokrmu, aby našli dokonalú rovnováhu. Existujú dva základné typy tejto polievky – udon s pšeničnými rezancami a soba so žitnými alebo pohánkovými rezancami. My vám prinášame recept na tretí typ – rámen s konjakovými rezancami Slim Pasta. Pripravili sme ho na vegetariánsky spôsob a veríme, že si ho obľúbite presne tak, ako aj my.

_DSC2759 (1)

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1 balenie konjakových rezancov Slim Pasta v náleve
  • 1,5 l silného zeleninového vývaru
  • 100 ml vody
  • 1 zväzok hlivy ustricovej
  • 2 vajcia
  • 2 pak choi
  • 2 ks jarnej cibuľky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 60 ml saké
  • 1 chilli paprička 1
  • lyžica rastlinného oleja
  • biele mleté korenie
  • soľ

Postup:

si hrniec, pridajte do neho olej a na miernom plameni ho rozohrejte. Do hrnca nasypte najemno nakrájanú jarnú cibuľku (trošku si nechajte na záverečné ozdobenie) a orestujte ju. Pridajte sójovú omáčku, saké a všetko zalejte 100 ml vody. Povarte cca 6 minút. Potom pridajte do hrnca zeleninový vývar a všetko nechajte prejsť varom. Medzitým si uvarte dve vajíčka natvrdo. Keď bude polievka hotová, pridajte do nej na polovicu rozkrojený pak choi, hlivu ustricovú nakrájanú na väčšie kúsky a pripravte si konjakové rezance. Vyberte ich z obalu, zlejte nálev, prepláchnite pod tečúcou vodou, vložte do polievky a ešte minútu zohrievajte. Na záver polievku dochuťte korením a soľou. Ak máte chuť, pridajte si do polievky lyžičku trstinového cukru. Pripravte si misky, do ktorých rozdelíte rezance, zalejte polievkou, naaranžujte hlivu ustricovú, pak choi a do každej porcie dajte polovicu vajíčka. Všetko posypte jarnou cibuľkou a podľa chuti aj chilli papričkou.

TIP: do vegetariánskeho rámenu môžete pridať ešte napríklad bambusové výhonky, pečenú tekvicu alebo orestované kukuričné klasy.

Dobrú a ľahkú chuť! :)

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie