Fettuccine carbonara

Ak ste milovníkmi receptu carbonara, vyskúšajte ten náš s nízkokalorickými fettuccine Slim Pasta, ktoré obsahujú iba 9 kcal na 100 g. Tento recept je vhodný pre všetkých, ktorí majú redukčnú diétu. Ak by ste si chceli tento recept ešte viac odľahčiť, máme pre vás tip aj na variant bez smotany.

_DSC9010final

Ingrediencie pre 2 porcie:

  • 1x balenie Fettuccine Slim Pasta v náleve,
  • 200 g slaniny,
  • 100 g parmezánu,
  • 60 ml smotany na varenie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 4 žĺtka maslo,
  • soľ,
  • korenie.

Postup:

Slaninu nakrájajte na jemné kocky a cesnak rozotrite nožom. Na panvici nechajte rozpustiť kúsok masla a slaninu s cesnakom do nej prisypte. Slanina bude púšťať tuk, preto nemusíte použiť veľké množstvo masla. Všetko opečte tak, aby bola slanina stredne opečená. Medzitým si pripravte fettuccine Slim Pasta v náleve – vyberte ich z vrecúška a minútu preplachujte v studenej vode. Keď bude slanina opečená, vyberte z panvice cesnak, pridajte na panici fettuccine a premiešajte ich so slaninou. Zoberte žĺtky, smotanu a vopred nastrúhaný parmezán a všetko rozšľahajte v miske. Panvicu s cestovinami zoberte zo sporáka a pridajte zmes s vajcom. Cestoviny premiešajte tak, aby sa rovnomerne obalili vaječnou zmesou. Cestoviny dochuťte soľou, korením a servírujte posypané parmezánom.

TIP: ak nechcete pridávať do receptu smotanu, vyskúšajte to ako my: cestoviny vložte do panvice a zmiešajte ich so slaninou. Horúce fettuccine vyberte z panvice na tanier a hneď do nich vyklepnite žĺtok. Fettuccine musia byť naozaj horúce, aby sa žĺtok pekne zatiahol.