Škoricová kaša s jablkom

Ryžová kaša je skvelou voľbou na raňajky, ale aj na desiatu, na ktorej si môžete pochutiť kedykoľvek počas dňa. Náš recept je z nízkokalorickej ryže Slim Pasta, ktorá obsahuje iba 9 kcal na 100 g, preto je táto kaša vhodná pri redukčných diétach. Môžete ju dochutiť ovocím, hrozienkami a rôznymi ďalšími ingredienciami podľa vlastnej chuti. My sme použili klasiku – škoricu a jablká.

ryzova-kase-se-skorici

Ingrediencie

Postup

Najskôr si pripravte ryžu – vyberte ju z obalu a preplachujte pod studenou tečúcou vodou 1 minútu. Do hrnčeka vlejte mlieko a na miernom ohni ho ohrievajte, kým sa nezačne zľahka variť. Následne pridajte do hrnčeka ryžu, dve štipky krupice a všetko dôkladne premiešajte. Varte, kým bude mať kaša požadovanú konzistenciu. Na záver kašu dochuťte stéviou, premiešajte a servírujte ju posypanú škoricou a ozdobenú plátkami jablka.

Tip: Ak chcete mať kašu čo najjemnejšiu, rozmixujte ju tyčovým mixérom. Jablko môžete nakrájať na kocky a vmiešať priamo do kaše.