Tekvicové rizoto z pečenej tekvice Hokaido

Inšpirujte sa receptom na lahodné nízkokalorické tekvicové rizoto, ktoré oceníte nielen počas diétneho režimu, ale aj pri odľahčení vášho jedálnička. Rizoto sme pripravili z našej konjakovej nízkokalorickej ryže v náleve, ktorá má iba 9 kcal na 100 g. Vďaka tomu si môžete tento recept zjemniť troškou smotany.

_DSC8861novy (1)

Ingrediencie na 1 - 2 porcie:

  • Ryža Slim Pasta v náleve,
  • 1x veľká tekvica Hokaido,
  • 1x smotana na varenie (nemusí býť),
  • 1x kozí syr,
  • 1x granátové jablko,
  • 1x vetvička tymianu,
  • olivový olej,
  • soľ.

Postup

Najskôr predhrejte rúru na 200 °C. Tekvicu Hokaido umyte, nakrájajte na mesiačiky, vydlabte semienka a ošúpte. Takto pripravenú tekvicu poukladajte na papier na pečenie. Tekvicu pokvapkajte olivovým olejom a osoľte. Vložte do rúry a pečte cca 15 minút do zmäknutia. Upečenú tekvicu roztlačte v hrnci, pridajte trošku smotany a rozmixujte. Množstvo smotany sa odvíja od toho, akú konzistenciu preferujete. Tekvicové pyré v hrnci dajte na sporák a chvíľu ohrievajte. Medzitým si pripravte našu Slim Pasta ryžu v náleve – vyberte ju z obalu a minútu preplachujte studenou vodou. Následne pridajte ryžu do pyré a všetko dôkladne premiešajte. Rizoto dochuťte soľou a servírujte ozdobené kozím syrom, granátovým jablkom a tymianom.

Tip: Rizoto môžete uvariť aj bez smotany. Postup je rovnaký, iba namiesto smotany pridajte vodu pre jednoduchšie rozmixovanie.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie