Tekvicové rizoto z pečenej tekvice Hokaido

Inšpirujte sa receptom na lahodné nízkokalorické tekvicové rizoto, ktoré oceníte nielen počas diétneho režimu, ale aj pri odľahčení vášho jedálnička. Rizoto sme pripravili z našej konjakovej nízkokalorickej ryže v náleve, ktorá má iba 9 kcal na 100 g. Vďaka tomu si môžete tento recept zjemniť troškou smotany.

_DSC8861novy (1)

Ingrediencie na 1 - 2 porcie:

  • Ryža Slim Pasta v náleve,
  • 1x veľká tekvica Hokaido,
  • 1x smotana na varenie (nemusí býť),
  • 1x kozí syr,
  • 1x granátové jablko,
  • 1x vetvička tymianu,
  • olivový olej,
  • soľ.

Postup

Najskôr predhrejte rúru na 200 °C. Tekvicu Hokaido umyte, nakrájajte na mesiačiky, vydlabte semienka a ošúpte. Takto pripravenú tekvicu poukladajte na papier na pečenie. Tekvicu pokvapkajte olivovým olejom a osoľte. Vložte do rúry a pečte cca 15 minút do zmäknutia. Upečenú tekvicu roztlačte v hrnci, pridajte trošku smotany a rozmixujte. Množstvo smotany sa odvíja od toho, akú konzistenciu preferujete. Tekvicové pyré v hrnci dajte na sporák a chvíľu ohrievajte. Medzitým si pripravte našu Slim Pasta ryžu v náleve – vyberte ju z obalu a minútu preplachujte studenou vodou. Následne pridajte ryžu do pyré a všetko dôkladne premiešajte. Rizoto dochuťte soľou a servírujte ozdobené kozím syrom, granátovým jablkom a tymianom.

Tip: Rizoto môžete uvariť aj bez smotany. Postup je rovnaký, iba namiesto smotany pridajte vodu pre jednoduchšie rozmixovanie.