Zemiakový nízkokalorický šalát

Ingrediencie

  • zemiaky (počet podľa množstva šalátu)
  • vajcia (počet podľa množstva šalátu)
  • dresing Vajonéza 1-2 balenie
  • kyslé uhorky
  • šalotka
  • horčica
  • soľ
  • voda

Postup

Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Vajcia uvarte natvrdo a tiež ho nechajte vychladnúť. Zemiaky zbavené šupiek nakrájajte na plátky. Očistené vajíčka nakrájajte na menšie kúsky, šalotku a kyslú uhorku najemno. Pripravte si misu, v ktorej budete šalát pripravovať a postupne do nej vrstvite plátky zemiakov, vajcia a zmes nadrobno nakrájanej cibule a uhorky. Každú vrstvu osoľte (podľa chuti). V pohári zmiešajte 2 dcl vody s lyžicou horčice a týmto nálevom šalát postupne zalievajte (množstvo podľa chuti). Takto nechajte šalát odležať asi hodinu, aby sa všetky chute s nálevom spojili. Ak máte čas, nechajte šalát odležať v chlade cez noc. Na záver do šalátu primiešajte nízkokalorickú náhradu majonézy – dresing Vajonézu. Čím viac Vajonézy do šalátu pridáte, tým bude šalát jemnejší a krémovejší.

TIP: Ak by chceli odľahčiť celú svoju štedrovečernú večeru, pripravte si namiesto vyprážaného kapra grilovaného lososa s rozmarínom. Ak si však neviete predstaviť Vianoce bez vyprážaného kapra, vyskúšajte ho namiesto strúhanky obaliť v drvených sezamových knackebrotoch.

_DSC3485

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie