Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými orechmi

Omáčky sú v našej kuchyni nepochybne obľúbenou záležitosťou. Ak radi maškrtíte, na jazyku sa rozplývajúcu omáčku, si obľúbite. Mak je navyše bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, zároveň obsahuje až dvanásťkrát viac vápnika ako mlieko. Maková omáčka sa často podáva k dukátovým buchtičkám, kysnutým knedličkám či dolkám. My máme pre vás zdravšiu alternatívu, kde cukor nehrá hlavnú rolu. V kombinácii s konjakovými fettuccine totiž hravo vykúzlite nízkokalorickú pochúťku, ktorú si môžete vychutnať bez výčitiek.

_DSC2920 final

Ingrediencie na 2-3 porcie:

  • 2x balenie konjakových fettuccine Slim Pasta v náleve
  • 150 g mletého maku
  • 0,5 - 0,75 l polotučného mlieka
  • 1x lyžica čakankového sirupu / medu
  • 1x lyžica strúhaného perníka na zahustenie
  • troška škorice
  • troška citrónovej kôry
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
  • hrsť hrozienok

Postup:

Do hrnčeka nalejte mlieko a chvíľu ho zohrievajte. Pridajte zomletý mak a na miernom ohni stále miešajte, nech sa nepripáli. Omáčka začne postupne hustnúť. Po chvíli oslaďte troškou škorice a čakankovým sirupom. Následne pridajte citrónovú kôru. Pripravte si fettuccine Slim Pasta v náleve. Vyberte ich z obalu, vylejte nálev a pod tečúcou vodou ich niekoľkokrát dôkladne prepláchnite. Zbavíte ich tým typickej konjakovej arómy. Následne ich pridajte do makovej omáčky a všetko pár minút dôkladne prehrievajte. Fettuccine s makovou omáčkou servírujte do hlbších misiek a na záver posypte nasekanými vlašskými orechami.

TIP: ak sa vám omáčka zdá riedka, zahustite ju troškou strúhaného perníka. Ak ste milovníci hrozienok, aj tie sa výborne hodia do omáčky.

Dobrú a ľahkú chuť.