Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými orechmi

Omáčky sú v našej kuchyni nepochybne obľúbenou záležitosťou. Ak radi maškrtíte, na jazyku sa rozplývajúcu omáčku, si obľúbite. Mak je navyše bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, zároveň obsahuje až dvanásťkrát viac vápnika ako mlieko. Maková omáčka sa často podáva k dukátovým buchtičkám, kysnutým knedličkám či dolkám. My máme pre vás zdravšiu alternatívu, kde cukor nehrá hlavnú rolu. V kombinácii s konjakovými fettuccine totiž hravo vykúzlite nízkokalorickú pochúťku, ktorú si môžete vychutnať bez výčitiek.

_DSC2920 final

Ingrediencie na 2 – 3 porcie:

  • 2x balenie konjakových fettuccine Slim Pasta v náleve,
  • 150 g mletého maku,
  • 0,5 - 0,75 l polotučného mlieka,
  • 1x lyžica čakankového sirupu / medu,
  • 1x lyžica strúhaného perníka na zahustenie,
  • troška škorice,
  • troška citrónovej kôry,
  • hrsť nasekaných vlašských orechov,
  • hrsť hrozienok.

Ako na to

Do hrnčeka nalejte mlieko a chvíľu ho zohrievajte. Pridajte zomletý mak a na miernom ohni stále miešajte, nech sa nepripáli. Omáčka začne postupne hustnúť. Po chvíli oslaďte troškou škorice a čakankovým sirupom. Následne pridajte citrónovú kôru. Pripravte si fettuccine Slim Pasta v náleve. Vyberte ich z obalu, vylejte nálev a pod tečúcou vodou ich niekoľkokrát dôkladne prepláchnite. Zbavíte ich tým typickej konjakovej arómy. Následne ich pridajte do makovej omáčky a všetko pár minút dôkladne prehrievajte. Fettuccine s makovou omáčkou servírujte do hlbších misiek a na záver posypte nasekanými vlašskými orechami.

TIP: ak sa vám omáčka zdá riedka, zahustite ju troškou strúhaného perníka. Ak ste milovníci hrozienok, aj tie sa výborne hodia do omáčky.

Dobrú a ľahkú chuť.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie