Fettuccine s omáčkou z pražených vlašských orechov a gorgonzolou

Milovníci orechových jedál zbystrite pozornosť! Krémová omáčka z vlašských orechov s jemne sladkastou chuťou gorgonzoly uspokojí kdejaký maškrtný jazýček. Jej hlavným tajomstvom je dokonalé upraženie orechov – teda ani málo ani veľa. Pražením orechy získajú ešte lepšiu chuť a neodolateľnú dymovú arómu. Budú rozvoniavať celým bytom, a navyše stratia svoju typickú horkosť. Lahodnou omáčkou potom obalíte nízkokalorické fettuccine a môžete servírovať.

_DSC2969final

Ingrediencie na 1 – 2 porcie:

  • 1x balenie Slim Pasta fettuccine v náleve,
  • 250 ml polotučného mlieka alebo 12 % smotany na varenie,
  • 200 g orechov - na omáčku a posypanie,
  • 150 g gorgonzoly,
  • soľ, čierne korenie na dochutenie.

Ako na to

Čistú panvicu rozohrejte a pridajte 150 g vlašských orechov. Na miernom ohni ich pražte 10-15 minút. Dosiahnete tak lepšiu chuť bez toho, aby ste prišli o živiny, ktoré orechy ukrývajú. Po vychladnutí ich rozomeľte v mixéri na jemný prášok. V hrnci zohrejte mlieko alebo smotanu, vmiešajte orechovú drť a pridajte gorgonzolu. Zohrievajte, kým sa gorgonzola nerozpustí. V prípade potreby ešte mierne dosoľte. Potom vyberte z obalu fettuccine, niekoľkokrát ich opláchnite pod studenou tečúcou vodou a vmiešajte do syrovo-orechovej omáčky. Cestoviny sa pekne obalia a nasiaknu orechovú chuť. Naservírujte na tanier, posypte zvyškom nasekaných orechov a pre zvýraznenie chuti dodajte prípadne trošku rozmarínu.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie