Hubové rizoto s tymianom

Čo Slovák, to hubár. A preto medzi receptami z húb určite nesmie chýbať klasické rizoto. Huby sú zdrojom vitamínov a minerálov a navyše sú bez tuku a kalórií. Keď k tomu ešte pridáte nízkokalorickú konjakovú ryžu Slim Pasta, možno si doprajete hneď dvojitú porciu. Našu verziu sme ešte jemne priostrili. Tymian, kedysi považovaný za magickú bylinku, ktorá mala údajne chrániť pred čarodejníctvom a zlými silami, dodá rizotu špecifickú chuť a prenikavú vôňu. Navyše podporuje trávenie ťažkých jedál a má mimoriadne dezinfekčné vlastnosti.

_DSC1938 hfinal

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balenie Slim Pasta ryže bez nálevu
  • 200 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1x väčšia cibuľa
  • 1x strúčik cesnaku
  • 1 lyžica masla / olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného a troška čerstvého tymianu
  • parmezán na posypanie
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup:

Na panvici zohrejte olej alebo maslo a osmažte nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridajte prelisovaný cesnak, na tenké plátky nakrájané huby a tymian. Zmes dôkladne premiešajte a pár minút restujte. Po chvíli prilejte zeleninový vývar a povarte, kým sa voda aspoň trošku neodparí. Medzitým vyberte Slim Pasta ryžu z obalu, pridajte do hubovej zmesi a zamiešajte. Potom stačí len dochutiť soľou a korením, posypať nastrúhaným parmezánom a lístkami tymianu a môžete servírovať.

Tip: ak ste milovníci smaženej cibuľky, tak si na začiatku varenia dajte trošku cibule bokom, orestujte ju dozlata a na záver ňou rizoto ozdobte spoločne s tymianom a parmezánom.

Dobrú a ľahkú chuť :)