Jesenné menu: Rezance s karfiolovou omáčkou

Máte radi karfiol? Ak áno, vyskúšajte z neho vykúzliť trošku netradičnú, no napriek tomu lahodnú omáčku, ktorá vás nadchne svojou jemnosťou. Pripravená je rýchlo a možno zachutí aj večným odporcom tejto skvelej zeleniny, ktorá je bohatá predovšetkým na vlákninu. Konjakové BIO rezance s nulovým obsahom sacharidov dodajú pokrmu pocit ľahkosti.  

Ingrediencie na 2 porcie

  • 1x balenie Slim Pasta konjakových rezancov v náleve,
  • ½ karfiolu,
  • 2 väčšie hrsti špenátu,
  • 1 červená cibuľa,
  • 75 ml 15% smotany,
  • troška muškátového oriešku,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • soľ a korenie na dochutenie.

Ako na to

Karfiol rozdeľte na ružičky a uvarte v slanej vode. Medzitým prepláchnite rezance pod tečúcou vodou. Červenú cibuľku zľahka orestujte na oleji, pridajte uvarený karfiol a zalejte smotanou. Následne rozmixujte. BIO rezance sceďte, zohrejte na panvici a pridajte špenát. Po chvíľke zalejte karfiolovou omáčkou. Na záver dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. 

Tip: ak preferujete typy omáčok bez kúskov, rozmixujte karfiol úplne do hladka. Na dochutenie sa perfektne hodí hladkolistá petržlenová vňať.