Mexické burrito s hovädzím mäsom a nízkokalorickou ryžou

Mexická kuchyňa sa vyznačuje typicky výraznými chuťami a ingredienciami všetkých farieb. Základom sú fazule, chilli papričky, kukurica a kukuričná či pšeničná múka, z ktorej sa vyrába tradičné mexické pečivo – tortilla. Tieto ingrediencie sú základom pokrmu burrito, ktorý si získal obľubu po celom svete. Burrito znamená v španielčine „somárik“, pretože svojím tvarom pripomína balíky prevážané na chrbte somárov. My sme si burrito pripravili s nízkokalorickou ryžou Slim Pasta, ktorá túto lahôdku značne kaloricky odľahčí a vy si tak môžete bez výčitiek naservírovať „somárika“ navyše.

_DSC9833

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1 balenie konjakovej ryže Slim Pasta bez nálevu
  • 4 väčšie pšeničné tortilly
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g čiernych fazúľ v konzerve
  • 200 g syra cheddar
  • 400 g drvených paradajok
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • čerstvý koriander
  • 1 chilli paprička
  • troška mletej papriky
  • čierne korenie, soľ

Postup:

V hrnčeku rozohrejte olivový olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, chilli papričkou a restujte, kým nebude cibuľa urobená dosklovita. Do hrnca vložte hovädzie mäso a osmažte ho dohneda. Potom pridajte paradajky, mletú papriku, zmes osoľte, okoreňte, všetko dôkladne premiešajte a chvíľu duste. Otvorte obal ryže Slim Pasta, ryžu vysypte priamo do mäsového ragú, všetko opäť dôkladne premiešajte a pokrm ešte chvíľu ohrievajte. Po cca 5 minútach pridajte do zmesi scedené čierne fazule a opäť všetko premiešajte. Na záver pridajte nadrobno nasekaný koriander. Pripravte si tortilly. Môžete ich ohriať buď v mikrovlnnej rúre, alebo len tak nasucho na panvici. Keď budú tortilly hotové, nasypte na navrch strúhaný cheddar a pridajte ragú. Množstvo by malo byť také, aby sa dala tortilla pohodlne zabaliť a nič z nej nevytekalo. Prehnite prázdne okraje cez zmes a zabaľte do rolky. Burrito servírujte s kyslou smotanou.

TIP: tortilly môžete ešte vylepšiť. Posypte ich cheddarom a dajte zapiecť do rúry pri teplote 180 °C cca 8 - 10 minút.

Dobrú a ľahkú chuť! :)

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie