Zapečené cestoviny s tuniakom

Ak ste milovníkom zapekaných cestovín, vyskúšajte ich odľahčenú verziu takmer bez sacharidov. Konjakové fitness penne Carb X sa nevaria, stačí ich rovno zmiešať s ingredienciami a dať na pár minút zapiecť. Tento ľahký a rýchly pokrm je ideálna príprava na cesty. Jeho chuť zvýrazní na záver pridaný syr.

Zapečené fitness těstoviny s tuňákemm

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 3 x 100 g balíček penne Carb X,
  • 1 menšia cibuľa,
  • 2 x 180 g konzerva tuniaka vo vlastnej šťave,
  • 2 x konzerva krájaných paradajok
  • 1 strúčik cesnaku,
  • zväzok čerstvej bazalky,
  • strúhaná mozarella,
  • troška strúhaného parmezánu,
  • cherry paradajky
  • soľ a čierne korenie na dochutenie. 

Ako na to

Rúru zohrejte na 200 °C. Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a nechajte na ňom zosklovatieť cibuľu. Pridajte cesnak a po chvíľke zamiešajte paradajky z konzervy. Do rozohriatej paradajkovej zmesi pridajte tuniaka a bazalku. Po chvíli miešania pridajte Carb X penne. Osoľte, okoreňte a zmes presuňte do zapekacej misy. Posypte strúhanou  mozarellou a parmezánom, ozdobte lístkami bazalky a zapekajte 15-20 minút. Pred podávaním nechajte 5 minút odstáť.

Tip: zmes cestovín, tuniaka a paradajok môžete ešte pred zapečením premiešať s vajíčkom. Podávajte s uhorkovou limonádou.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie