Zapečené plnené papriky

Plnené papriky sú stálicami slovenskej kuchyne. Mnohí z nás tento recept poznajú už od detstva. Maminky nám ich servírovali s mletým mäsom, paradajkovou omáčkou a niekedy s knedľou či zemiakmi. My sme pre vás vybrali odľahčený variant a papriky pripravili na vegetariánsky spôsob. Namiesto mäsa sme použili konjakovú ryžu Slim Pasta so zmesou olív, jarnej cibuľky, špenátu a syra. Konjaková ryža dá tomuto receptu punc „diétny“, pretože je úplne bez sacharidov a má len 6 kcal na 100 g. Navyše je plná vlákniny glukomanan, ktorá vás perfektne zasýti. 

_DSC9411 (1)

Ingrediencie na 1-2 porcie:

  • 1 balenie konjakovej ryže Slim Pasta
  • 3 menšie papriky
  • 50 g gorgonzoly
  • 1 ks mozzarelly
  • čerstvý baby špenát
  • čierne olivy
  • jarná cibuľka
  • mleté čierne korenie, soľ

Zmes vystačí na naplnenie dvoch veľkých paprík. Ak si vyberiete menšie papriky, naplníte ich zmesou tri.

Postup:

Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Papriky umyte, očistite a nakrájajte na polovičky alebo tretiny. Teraz si pripravte náplň. Vyberte ryžu Slim Pasta z obalu a prepláchnite ju pod tečúcou vodou. Pripravte si misku na zmes, do ktorej dajte ryžu, pokrájané čierne olivy, rozdrobenú gorgonzolu, hrsť nasekaného čerstvého špenátu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Zmes dochuťte soľou, čiernym korením a všetko premiešajte. Teraz začnite postupne plniť papriky. Keď budete mať papriky naplnené, posypte ich nastrúhanou mozzarellou, vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte zapiecť. Zapekajte cca 15 minút, kým nebude syr dozlata zapečený. 

TIP: ak máte radi bylinky, vyskúšajte pridať do náplne napríklad koriander alebo bazalku. 

Dobrú a ľahkú chuť!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie