Zemiakový nízkokalorický šalát

Ingrediencie

  • zemiaky (počet podľa množstva šalátu)
  • vajcia (počet podľa množstva šalátu)
  • dresing Vajonéza 1-2 balenie
  • kyslé uhorky
  • šalotka
  • horčica
  • soľ
  • voda

Postup

Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Vajcia uvarte natvrdo a tiež ho nechajte vychladnúť. Zemiaky zbavené šupiek nakrájajte na plátky. Očistené vajíčka nakrájajte na menšie kúsky, šalotku a kyslú uhorku najemno. Pripravte si misu, v ktorej budete šalát pripravovať a postupne do nej vrstvite plátky zemiakov, vajcia a zmes nadrobno nakrájanej cibule a uhorky. Každú vrstvu osoľte (podľa chuti). V pohári zmiešajte 2 dcl vody s lyžicou horčice a týmto nálevom šalát postupne zalievajte (množstvo podľa chuti). Takto nechajte šalát odležať asi hodinu, aby sa všetky chute s nálevom spojili. Ak máte čas, nechajte šalát odležať v chlade cez noc. Na záver do šalátu primiešajte nízkokalorickú náhradu majonézy – dresing Vajonézu. Čím viac Vajonézy do šalátu pridáte, tým bude šalát jemnejší a krémovejší.

TIP: Ak by chceli odľahčiť celú svoju štedrovečernú večeru, pripravte si namiesto vyprážaného kapra grilovaného lososa s rozmarínom. Ak si však neviete predstaviť Vianoce bez vyprážaného kapra, vyskúšajte ho namiesto strúhanky obaliť v drvených sezamových knackebrotoch.

_DSC3485