Štedrovečerný šalát z reďkoviek

Reďkovky na vianočnej tabuli? To musíte ochutnať! Ľahkým pečením stratia svoju typickú štipľavú chuť a takmer ich nerozoznáte od zemiakov. Sú skvelou voľbou pre štedrovečerný šalát. Ak si vyberiete červené reďkovky, váš tanier bude hrať farbami. Ak ste skôr za klasický „zemiakový“ šalát, môžete reďkovky pred pečením ošúpať.

Štědrovečerní salát z ředkviček (2)

Ingrediencie na 2 porcie: 

  • 200 gramov reďkoviek,
  • olivový olej,
  • 1 vajce, uvarené natvrdo,
  • nízkokalorický dresing Vajonéza,
  • 1 lyžičku horčice bez cukru,
  • 50 gramov kyslých uhoriek,
  • 30 gramov kapár,
  • čerstvú petržlenovú vňať,
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy,
  • soľ, čierne korenie podľa chuti.

Postup

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Do misky dajte reďkovky, 1 lyžicu olivového oleja, čierne korenie, soľ a dôkladne premiešajte. Dajte na plech s papierom na pečenie, vložte do rúry a pečte asi 15 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešajte Vajonézu, horčicu, kyslú uhorku, kapary, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Premiešajte a pridajte reďkovky a vajíčko. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Šalát nechajte uležať v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa.